MHP’ye Kocaeli’de 12 ilçede başkan yardımcılığı, Büyükşehir’de ise…

AK Parti ile MHP arasındaki meclis üyesi görüşmeleri tamamlandı. Bu dönem durum çok daha farklı olacak. İşte detaylar

Cumhur İttifakı Kocaeli’de AK Partili adaylarla seçime giriyor. MHP’li meclis üyeleri de AK Parti’nin listelerinden seçilecek. İşte bu önemli gündem için bir süredir görüşmeler devam ediyordu.

GÖRÜŞMELER YAPILIYORDU

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, AK Parti İl Başkanı Şahin Talus ve MHP İl Başkanı Murat Nuri Demirbaş ile çalışma ekipleri, ilçelerde de ayrı ayrı şekilde meclis üyesi listeleri ve başkan yardımcılıkları üzerine çalışıyordu.

MHP’Lİ BAŞKAN YARDIMCISI YOKTU

Bu görüşmeler dün itibarı ile nihayetlendi. Bilindiği üzere geçtiğimiz seçimlerde de AK Parti ile MHP yerelde ittifak yapmış, ancak geride kalan 5 yılda hiçbir MHP’li başkan yardımcısı görev almamıştı.

12 İLÇEDE DE BAŞKAN YARDIMCISI

Yapılan görüşmeler neticesinde MHP, 12 ilçe belediyesi için de başkan yardımcılığı için isimleri verdi. Yapılan görüşmeler neticesinde AK Parti de MHP’nin taleplerini kabul etti. Önümüzdeki yerel seçimlerin ardından AK Parti’nin kazandığı tüm belediyelerde bir de MHP’li başkan yardımcıları yer alacak.

9 İLÇE İDDİASI

Öte yandan MHP bu dönem Büyükşehir Belediye Meclisine daha çok isim gönderecek. Edinilen bilgilere göre 9 ilçede MHP’li meclis üyeleri, Büyükşehir Meclisine gidecek sıralamalarda olacak.

3’TEN 10’A ÇIKABİLİR

2019 yılındaki yerel seçimlerin ardından Büyükşehir Belediye Meclisinde MHP’li sayısı üçtü. Körfez’den Ertam Peker, Derince’den Özhan Kurt ve Kandıra’dan İsmet Gürler, MHP’li meclis üyeleriydi. Bu dönem Büyükşehir Belediye Meclisindeki MHP’li sayısının, alınacak oy oranlarına göre 10’a kadar çıkabileceği öngörülüyor.

MHP'NİN OLASI BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCILARI ŞU ŞEKİLDE:

Başiskele Belediyesi - Halit Bayhan

Çayırova Belediyesi - Ercan Aslan

Darıca Belediyesi - Kenan Paltacı

Derince Belediyesi - Haluk Akyüz

Dilovası Belediyesi- Cihan Sevinç

Gebze Belediyesi - Şener Akın

Gölcük Belediyesi - Samet Sırma

İzmit Belediyesi - Fatih Galyan

Kandıra Belediyesi - Abdülkadir Köksal

Karamürsel Belediyesi - Mehmet Kaya Aktaş

Kartepe Belediyesi - Enes Emengen

Körfez Belediyesi - Ahmet Erdemir

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber