Muhip Kanko: Belediye adaylarına önseçim istiyoruz

CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Muhip Kanko, Nokta Gazetesini ziyaret ederek önemli açıklamalarda bulundu. Kanko, belediye başkan adaylarının önseçimle belirlenmesini istediklerini söyledi

CHP Kocaeli Milletvekili. Prof. Dr. Muhip Kanko, Nokta Gazetesini ziyaret etti. Nokta Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Furkan Çalışkan, Nokta TV Genel Yayın Yönetmeni Berkan Aslan ve Yazı İşleri Müdürü Mert Gültekin’in konuğu olan Prof. Dr. Muhip Kanko, partisindeki kongre sürecinden belediye başkan adaylarının belirlenmesine kadar birçok konuda açıklama yaptı. Mevcut il başkanı Bülent Sarı’yı başarılı bulduğunu da ifade eden Kanko, belediye başkan adaylarının önseçimle belirlenmesini genel merkezden talep edeceklerini söyledi. İşte Muhip Kanko’nun o açıklamaları:

İNSANLARI SEVİYOR, SAYIYOR

“Bülent Başkanla biz milletvekili seçimi döneminde birlikte çalıştık. İyiydi. Yani en azından çevresi ile iyi anlaşan çok agresai tavırlar göstermeyen. İnsanlar seven sayan bir başkan profili çiziyor. Dolayısıyla kendisi devam etmek taktiri gösterdi. Biz de hangi arkadaşımız çıksa ona destek olacağımızı söyledik. Sürece müdahale olmadım.

KONGRE SÜRECİNE KARIŞMADIM

Ben hep söyledim. CHP büyük bir parti, dinamikleri olan bir parti. Ben kongre sürecine karışmadım. Dolayısıyla bu sürece karışırsanız eğer, o zaman siz bu toplumda tabi ki gönlümüzden geçen isimler vardır insanız sonuçta. Kim seçilirse seçilsin onunla çalışacağıma söz verdim. Onun için direkt müdahale ettiğim hiçbir şey olmadı. Görüşümü bildirdim. Şuna oy verin şunu yapın denemedim. Ve dolayısıyla şu an tüm ilçe başkanları ile arama çok iyi. Diğer arkadaşlarımla da kötü değil. Ama ben o tarzı seçtim.

GENEL BAŞKAN “BELİRLEYİN” DEDİ

Genel başkanımızla görüştüğümüzde belediye başkanlarınızı adaylarınızı belirleyin dedi. Tüm ilçelerde çalışın. Şu an seçim yönetimini belirlemedik ama olası işte sizlerden görüş alacaksak, tolumla popülaritesi olan bize oy getirebilecek, toplum tarafından kabul edilecek insanlar varsa onları kafanızda bir çizin kongre sürecini geçtikten sonra tekrar konuşalım dediler.

TÜM İLÇELERDE ÖN SEÇİM

İşte benim az önce bahsettiğim kırgınlık dediğim durum olduğu için ben şunu isteyeceğim diğer arkadaşlarımın da bunu isteyeceğini tahmin ediyorum. Tüm ilçelerde ön seçim olmalı. Büyükşehirde ön seçim olmasını isteyeceğim. Çünkü ön seçim olduğunda insanlar parti ile iletişimlerini daha kadar kurabilecek. Yani herkes gidecek sandıkta oyunu kullanacak. Ve diyecek ki benim adayım çıktı. Ben onun peşinde koşturacağım diyeceğim. Bunda mesala genel merkezin ataması ile başkalarının önermesi ile anketlerle çıkacak bir şey değil de seçmene danışılmış bir aday çıkarsa daha iyi olacak.

MİLLETVEKİLLERİNE DE ÖNSEÇİM

Milletvekilleri için de öyle. Milletvekilliği meslek değildir çünkü. Milletvekilliği toplumda bir görevdir. Milletvekiliyken esas olan ön seçimle gelmektir. Bunu ben her yerde söyleyeceğim. Tabi sonuç olarak partinin politikası ona biz karar veremeyiz ama ön seçimi ben yerel seçimlerde özellikle istiyorum.

UYUMLU ÇALIŞAN ÜÇ VEKİLİZ

Biz gerçekten çok uyumlu çalışan üç milletvekiliyiz. Ağabey kardeş gibi çalışıyoruz. Harun en gencimiz. Nail Bey benden yaşça biraz büyük. Gerçekten çok iyi çalışıyoruz. Birbirimizle yarışalım ön plana çıkalım öyle bir şeyimiz yok. Ne gerekiyorsa hepimiz ortak oturup görüşebilecek durumdayız. Tabi çekincelerimiz olabilir tabi, bazı ön görülerimiz olabilir ama biz burada o kırgın olan küskün olan seçmenimizi örgütümüzü canlandırmamız gerekiyor. O yüzden en önemlisi bence ön seçim.”

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber