Murat Karaturp: Ters göç olmadan trafik sorununu çözemeyeceğiz

Saadet Partisi İzmit İlçe Başkanı Murat Karaturp Nokta Tv ekranlarında yayınlanan Şehrin İçinden programında konuştu. Karaturp İzmit’teki ulaşım sorunuyla alakalı açıklamalarda bulundu.

Nokta Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Cansu Kızılkaya’nın sunduğu Şehrin İçinden programının bugünkü konuğu Saadet Partisi İzmit İlçe Başkanı Murat Karaturp oldu. Programda konuşan Karaturp, İzmit trafiği ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Karaturp, “Ters göç olmadan trafik sorununu çözemeyeceğiz.”dedi.

TERS GÖÇ OLMADAN TRAFİK SORUNU ÇÖZÜLMEZ

Karaturp, İzmit trafiği ile ilgili olarak, “Ters göç olmadan trafik sorununu çözemeyeceğiz.” dedi. Ulaşım sorununu genel mahalle ve bölge bazında ele alarak, “Belli kısımlarda gerçekten işsizlik problemi var. Gençlerimizin iş imkanı gerçekten kısıtlı. Özellikle mesleki eğitimi varsa mesleki eğitimine yönelemiyor,” ifadelerini kullandı.

SONRAKİ NESİL CEREMESİNİ ÇEKER

Karaturp, Türkiye genelinde gençlerin gelecek umudunun olmadığını vurguladı. “Üniversiteli arkadaşlarla, kendi akrabalarımızla konuştuğumuzda gelecek umudu yok,” dedi ve “Biz siyasi sağda doğru bir şey ekebilirsek, sonraki nesil bunun faydasını alır. Yanlış ekersek, bir sonraki nesil bunun ceremesini çeker,” şeklinde devam etti.

TEK SIKINTI İZMİT’TE DEĞİL

Trafik probleminin İzmit'e yıkılamayacağını belirten Karaturp, “Nüfusun ters göçe ihtiyacı var. İstanbul, İzmit, Bursa, Ankara buralarda doldurarak insanları bir de bunun üstüne mültecileri kattığımız zaman zaten hepimiz yaşıyoruz,” diye ekledi. Akşam saatlerinde yaşanan trafik sıkışıklığını örnek gösterdi.

TRAMVAY BİLE YETERSİZ

Karaturp, “Belediyelerin çok fazla çözüm ve alternatifi yok. Tramvay yapıyorlar, evet, bunlar çok güzel şeyler. Ama şu an yapılıyorsa takdir edilebilecek şeyler. Tramvay bile yetersiz kalıyor,” dedi.

ALİKAHYA’YA NE ZAMAN GİTSEK BİR ŞEY Mİ OLDU DİYORUZ

Özellikle Alikahya bölgesinde çöp fabrikalarının yarattığı ağır kokulara dikkat çeken Karaturp, “Alikahya’ya bizler ne zaman gitsek, 'Bir şey mi oldu?' diyoruz. Sonradan fabrika vardı burada diyoruz. Bunlar sağlık açısından da büyük problem, estetik anlamda da büyük problem,” ifadelerini kullandı.

EN ÖNEMLİ ŞEY AHLAKİ YAPI

Karaturp, “Genelde İzmit’in en büyük 3 problemi bu ama ben daha farklı bir pencere söylemek istiyorum. İzmit genelinde söylemeyeceğim bu söylediğimiz şey diğer belediyelerde de var. Her yerde ortak problem var. Aslında en büyük problemlerden biri; eğitimle, ahlaki dejenerasyonun çok fazla olması. Her şey düzelir belediyelerin bütçesi, terör olayları, eğitim düzelir ama ahlaki yapımız bugün başlasak 2 nesil sonraya tekamül eder. O yüzden Ahlaki yapının toparlanabileceğimiz daha aktif sahalar ve insanları kullanabileceğimiz alanlar oluşturmamız gerektiğini düşünüyorum." dedi.

Murat Karaturp İzmit Saadet Partisi
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber