Mustafa Can: Siyaset matematik değildir

Yeniden Refah Partisi’nden istifa eden eski yönetici Mustafa Can siyasi partilerin ittifak kurmasına sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Can, “Siyaset matematik değildir 2+2 her zaman dört etmez, etmedi.” Dedi

Can paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “ Yeter artık işin iyice cılkını çıkarmayın. Siyasi partiler gerçek demokrasilerin vazgeçilmez unsurlarıdır. Farklı siyasi ideolojileri ve farklı programları olmakla beraber farklı tabanları vardır.

OLUMSUZ YANSIYACAK

O nedenle adına ne derseniz deyin koalisyon, ittifak, vs. belli bir süre sonra partilerin tüzel kişilik ve programlarda söylemsel ve eylemsel olarak olumsuz olarak yansıyacaktır. Bunun en yakın örneği yaşanan son Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimleridir. Siyaset matematik değildir 2+2 her zaman dört etmez, etmedi. Demem odur ki oluşturulan seçim ittifakı ile sonuç alınamadığı gibi partilerin ideolojik anlatım noktasında teşkilatları sıkıntıya sokmuştur.

GERÇEK KİMLİĞE DÖNÜN

Mesela ittifak yaparak önceki söylem ve açıklamalarını adeta yutarak farklı bir formata bürünen siyasi partiler bugün ve olası gelecekte tabanlarına ne anlatacaklar, nasıl oy isteyecekler nasıl inandırıcı olacaklar. Demem odur ki! Şimdide üç siyasi partinin birlikteliğinden söz ediliyor. Bir an önce tabelalarınızın gerçek ideoloji ve kimliğine dönün hem teşkilatlarınızı hem tabanınızı rahatlatın ya da içinizden delicesine geçen partilere ilhak olun. Bakın yerel seçimler geliyor. Demedi demeyin halk sizi dinlemez bile. Çıkın olduğunuz gibi ideolojimizle projelerimizle çıkalım halkın karşısına. Olduğumuz ve olmamız gerektiği gibi. Anlaşılabilir olma ihtimali üzerine yazdım sadece.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber