Mutlu’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a; “Dünya Geri Vites Lideri”

Düzenlediği haftalık basın toplantısında hükümetin ekonomi ve dış politikasını eleştiren Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Zafer Mutlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan için “Dünya Geri Vites Lideri” ifadesini kullandı

Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Zafer Mutlu bugün partisinin İzmit İlçe Binasında basın toplantısı düzenledi. Ülke ve kent gündemini değerlendiren Mutlu, ekonomi üzerinden iktidara yüklendi. Kamudaki israfa da değinine Mutlu, Dışpolitika üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yüklendi. Yerel yönetimlere de dikkat çeken Mutlu, “Süslü sokak lambalarıyla mutlu şehir olunabileceği zannedilebiliyorsa yerel idarecilerin şapkalarını önlerine koyup israf icraatlarının hem bu dünyada hem de ahirette bir hesabının olacağını düşünmeleri gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

“NE HALİNİZ VARSA GÖRÜN CEZASI”

Zafer Mutlu yaptığı açıklamada, “Seçimde kimlere ve nerelere harcandığı bilinmeyen paraların ve müsrif devlet yönetiminin ağır faturası aziz millete kesilmeye başlandı. İki yıldır ekonomide inatla sürdürülen gözlerdeki ışıltı modelinin seçim sonrası şimşeğe dönüşerek milleti, zam ve vergi sağanağıyla rasyonel zemine çakması başka hiçbir şekilde açıklanamaz. Bakan Şimşek’in makroekonomik istikrar, mali disiplin, deprem maliyetinin karşılanması ve dolaylı olarak da bütçe açığının kapatılması şeklinde izaha çalıştığı şey, facianın ekonomi faturasının millete çıkarılacağının itirafından başka bir şey değildir. Bu beyanat, asgari ücretlilere ve memurlara yapılan ücret artışlarının maaşlara yansımadan geri alınması operasyonudur. Bu beyanat, ücret artışı yapılmayan en düşük emekli maaşına tabi vatandaşlara ise “ne haliniz varsa görün” cezasıdır” ifadelerini kullandı.

“MİLLETİN KESESİNE EL ATTILAR”

Sözlerine devam eden Mutlu, “Ülkenin geçim kaynağını, üretim, sanayi, tarım ve hayvancılık değil de, vergiler, zamlar, cezalar, harçlar, imar barışları gibi kalemler oluşturursa bu milletin daha çok sıkıntı çekeceği aşikârdır. Bunlar zam konusunda Demirel’e de Özal’a da rahmet okutuyorlar. Dolaylı vergilerin babası olan KDV’deki artışlar, özellikle temizlik ürünlerindeki %12’lik artış, seçim zaferinin bedeli ve faturası olarak bu millete bu nedenle layık görülebilmiştir. Seçim sürecinde devletin kasasını boşaltanlar, şimdi milletin kesesine bu yüzden el atmışlardır” dedi.

“VATAN KURTARAN KOMUTAN POZU”

Mutlu açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı; “Müthiş ekonomik büyüme, tek haneli enflasyon, sıfıra yakın faiz söylemleriyle seçime giren iktidar, “tokatçılık nasıl yapılır”, millete çok geçmeden böylece göstermiştir. Paraya ihtiyaç duyulduğunda servet sahiplerine yönelmeyi akla getirmeyenler, bir çırpıda onların vergi borçlarını sıfırlayanlar, emeklinin ve emekçinin umudunu tokatçılıkla yok etmekten geri durmamışlar, 15 Temmuz’un finansörü ilan ettikleri ülkeyi Türkiye Yüzyılının finansörü yapmaya çalışmaktan çekinmemişlerdir. Yarın meydanlara çıkıp vatan kurtaran komutan pozları verilince aziz millet susuverir zannediyorlar.

“KAPI KAPI DİLENECEK HALE GELDİLER”

Doğalgaz rezervlerinin bizi bir üst lige taşıdığı söylenirken körfez ülkelerinin kapılarını aşındıran ülke pozisyonuyla bir alt lige düştüğümüz ilan edilmiştir. 20 yıl önce olduğu gibi 8 milyar dolar için kapı kapı dilenecek hale geldiler. Tek adam sisteminin hemen her politikasında çelişkiler, zikzaklar, yanıltmalar rutin halini almıştır. Üzülerek ifade etmeliyim ki, yap işlet devret modeli ile yapılan garanti işler bu millete atılan en büyük kazıklardandır. Sadece Kütahya’daki Zafer Havalimanı % 96 sapmayla rekoru elinde bulundurmaktadır. Otomobil devlerinin üretim merkezi Almanya’da 9 bin makam aracı varken, ülkemizde bu sayının 115 bin olması aslında her şeyi açıklamaktadır. Bu apaçık görgüsüzlük, sonradan görmelik ve hovardalıktan başka bir şey değil de nedir?
“AHİRETTE DE HESABI OLACAK”
İsraf demişken bu konunun azımsanmayacak kadar yerel boyutu da olduğunu söylemeden geçmemek lazım. Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere, BİT’ler, yan şirketler ve İlçe Belediyelerinin kiralık araç sayısı birkaç binli rakamlara ulaşıyorsa, kamu kurumlarının kiralık binalarda hizmet vermesi normalleşiyorsa, 24 yıllık daha yeni sayılabilecek bir yapı olan İNTERTEKS herhangi bir teknik veri ve bilimsel rapor olmamasına rağmen yıkılabiliyorsa, Kadıköy mahallesine kapalı Pazar yeri olacağı ilanıyla işlevsiz devasa beton yığını dikiliyorsa, süslü sokak lambalarıyla mutlu şehir olunabileceği zannedilebiliyorsa yerel idarecilerin şapkalarını önlerine koyup israf icraatlarının hem bu dünyada hem de ahirette bir hesabının olacağını düşünmeleri gerekmektedir.
“DÜNYA GERİ VİTES LİDERİ”
Daha bir hafta önce ben “burada olduğum sürece İsveç Nato’ya giremez” diye efelenip, bir hafta sonra muhtemelen Büyük Ortadoğu Projesi eşbaşkanlığının bir gereği olarak yelkenleri suya indiren bir anlayış, tıpkı ekonomide olduğu gibi söz-eylem uyumsuzluğu ile devlet adamlığı güvenilirliliğine maalesef halel getirmektedir. Sisi’ye katil, firavun deyip şimdi Türkiye’ye gelmesini bekleyen bir değişken politikacının bundan sonra söyleyeceklerinin devletler nezdinde ciddiye alınma ihtimali ne kadar olur dersiniz? Günün sonunda gerçeklerle yüzleşildiğinde “Dünya Geri Vites Lideri” payesine layık görülmek de vardır” dedi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber