Öğrencilere ücretsiz öğün önergesi reddedildi

CHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Tuğman Kayalı öğrencilere bir öğün ücretsiz yemek verilmesi ve okullarda temizlik personeli istihdam edilmesi gerektiğinin belirtildiği önerge AK Parti ve MHP’li meclis üyelerinin red oylarıyla gündeme alınmadı

CHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Tuğman Kayalı verdiği önergede tüm öğrencilere bir öğün ücretsiz yemek verilmesi ve okullarda temizlik personeli istihdam edilmesi gerektiğinin altını çizdi. Önerge AKP ve MHP’li meclis üyelerini oylarıyla gündeme alınmadı. Kayalı önergesinde şu ifadeleri kullandı; “9 Eylül’de okullar açıldı. Kocaeli’de yaklaşık 1500 okul 450 bine yakın öğrenci ve 29 bine yakında öğretmenimiz mevcut. Ülkemizde yoksulluk derinleşmiştir. Bu nedenle önerilerimizin meclis gündemine alınmasını arz ediyoruz.

"EKRANLARIN GERİSİNDE SEYREDİLİYOR"

Anaokulu, İlkokul, Ortaokul ve Lise öğrencileri için bir öğün ücretsiz yemek veya doyurucu bir sandviç ve bir mevsim meyvesi verilmesini talep ediyoruz. Okul çağı çocukları okullarda uzun süreler geçiriyor. Bu süreçte kantin fiyatlarının çok pahalı olması nedeniyle öğrenciler sağlıklı besine erişememektedir. Sağlıksız şekilde beslenen çocuklar da obezite, diyabet, öğrenme becerilerinde zayıflık ve düşük dikkat süreleri gibi olumsuzluklar gözlenmiştir. Öğrencilerin fiziksel gelişimleri akranlarının gerisinde seyretmektedir.

"ÜCRET AZ, GÖREVE BAŞLAYANLAR KISA SÜREDE BIRAKIYOR"

Bir diğer konumuzda okullarda tam zamanlı temizlik personeli olmalı ve deterjan malzemeleri temin edilmelidir. Okullarda ortak kullanım alanlarının, tuvaletlerin temizlenmesi okul temizlik personelinin sorumluluğundadır. Ancak temizlik personellerinin okullarda sadece 3 gün ve çok düşük ücretle çalıştırılması sebebiyle göreve başlayanlarda kısa sürede görevi bırakmaktadırlar.

“ASGARİ ÜCRETİN YARISINDAN AZ ÜCRET VERİLİYOR”

İş güvenliği sağlanmayan sadece sağlık sigortası yapılan ve asgari ücretin yarısından bile az maaş verilerek bir eğitim programı çatısı altında okullarda hizmet sağlanmaya çalışılmaktadır. Bu konuda okullara destek sağlanmalıdır. İŞKUR tarafından gerçekleştirilen programda günlük 566 TL’ye ve haftada 3 gün işgücü sağlanmaya çalışılmaktadır.

“GÜNDEME ALINMASINI TALEP EDİYORUZ"

Ülkemizin gittikçe yoksullaştığı bu süreçte geleceğimiz olan çocuklarımıza bir nebze katkıda bulunmak Türkiye’nin sanayi kenti olan kentimizde Büyükşehir Belediyemizin görevi diye düşünmekteyiz. Önerimizin gündeme alınarak öğrencilerimize verilecek destek için karar alınması hususunu meclise sunarız.”

Ak Parti CHP MHP
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber