Özgür Özel'den flaş Gebze açıklaması

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Gebze'de TİP'in adayı Erkan Baş'ı destekleyeceklerini açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, HalkTV'de İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtladı. Muhalif seçmenlerin başka bir partiye oy vermesi halinde AK Parti’nin kazanacağını öne süren Özel, Gebze'de TİP'in adayı Erkan Baş'ı destekleyeceklerini açıkladı.

TİP ile yerel seçime yönelik görüşmeleri hakkında konuşan Özel, "TİP'le çalışma yaptık. Bizi kaybettirme riski olan yerlerde aday göstermediler. Biz de Gebze'de Erkan Baş'ı destekliyoruz." dedi.

TİP, Gebze Belediye Başkan adayı olarak Erkan Baş'ı, Emek Partisi ise petrokimya işçisi Novares İş Yeri Baştemsilcisi Sinan Karataş’ı açıkladı. Gebze’de aday çıkarmayan DEM Parti’nin, ilçede kimi destekleyeceği henüz açıklanmadı.

HATAY AÇIKLAMASI

Özel, Hatay'da yeniden Lütfü Savaş'ın aday gösterilmesine yönelik tepkilere dair ise şunları söyledi: "Hatay’da biz yüzde 20-30 oy alabiliyorken iki dönemdir Hatay’ı kazanan bir belediye başkanı var. Bizim yaptırdığımız bütün anketlerde CHP’nin gösterebileceği en iyi aday. Ben bu kararın bu kadar ince eleyip sık dokunmasını kötü süreç yönetimi olarak düşünmüyorum. Hatay'ın kaderi, Hatay'ın muhalif seçmenlerinin elinde. AKP'yle CHP kafa kafaya yarışıyor. 10 puan muhalif partilerde oy var, 20'ye yakın da kararsız veya protesto seçmen var. Bu seçmen, seçimin kaderini belirleyecek. Hatay’da yer alan muhalif seçmenler eğer başka bir partiye oy verirse AKP’nin kazanma ihtimali var. Yaptığımız araştırmalar sonucunda ve anketlerde Lütfü Savaş öndeydi. Eğer kaybedeceğini düşünsem aday yapmazdım. Hatay’da kazanacağımızı düşünüyorum.“

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber