Özgür Özel'den sert açıklama: O eli kırarız!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Anayasa'nın ilk 4 maddesiyle ilgili yapılan tartışmalar üzerine sert bir açıklamada bulundu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bu maddelerin değiştirilemeyeceğini ve buna karşı çıkanlara karşı net bir tavır alacaklarını belirterek, "İlk 4 maddeye el uzatanın elini kıracağız, o kadar söylüyorum" ifadelerini kullandı. Bu açıklama, Anayasa'nın temel ilkelerinin korunmasına yönelik güçlü bir savunma olarak yorumlandı. Özellikle Cumhuriyet'in temel niteliklerine dair bu hassasiyet, siyaset sahnesinde dikkat çekti​.

"MİKROP MİKROPTUR"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel de Yapıcıoğlu’na “HÜDA PAR’a bir sözüm yok. Mikroba niye hastalık yapıyorsun diye hesap soramazsınız. Mikrop, mikroptur” diye yanıt verdi. İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu da Yapıcıoğlu’na sert tepki gösterdi. Dervişoğlu, “Terör sevici zihniyet, şimdi de Anayasamızın ilk 4 maddesini hedef aldı” dedi. Dervişoğlu, Cumhur İttifakı’nı da şu sözlerle eleştirdi: “Malazgirt’te adamın elini kaldırırsanız o da gelir Ankara’da parmağını gözünüze sokar.”

AK PARTİ'DEN AÇIKLAMA

AKP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik ise AKP MYK toplantısı sonrası açıklama yaptı. Çelik, “Türkiye’nin darbe anayasasından kurtulması gerekir. Anayasa’nın 4 maddesiyle ilgili herhangi bir tartışmamız yoktur” diyerek tartışmalara cevap verdi. MHP adına ise MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir X hesabından yazılı bir paylaşım yaptı. Özdemir, “Anayasa’nın ilk 4 maddesi ile ilgili tartışmalar ise boş ve beyhudedir” dedi.

Özgür Özel CHP Ak Parti
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber