Özgür Yılmaz: Kreşlerimiz 7 gün 24 saat açık olacak

CHP Gölcük Belediye Başkan Adayı Özgür Yılmaz ‘Seçime Doğru’ programının konuğu oldu. Programda konuşan Yılmaz, “Gölcük bir emekli kenti. Kreşlerimiz 7 gün 24 saat açık olacak” dedi.

CHP Gölcük Belediye Başkan Adayı Özgür Yılmaz ‘Seçime Doğru’ programının konuğu oldu. Programda konuşan Yılmaz, “Gölcük bir emekli kenti. Kreşlerimiz 7 gün 24 saat açık olacak” dedi.

31 mart yerel seçimlerine 3 gün kala Nokta TV birbirinden değerli misafirlerini ağırlamaya devam ediyor. CHP Gölcük Belediye Başkan Adayı Özgür Yılmaz, Kocaeli’nin en çok seyredilen programlarından ‘Seçime Doğru’ programının konuğu oldu.

SORULARI CEVAPLADI

Ebru Şimşek’in sorularını cevaplayan Yılmaz, Gölcüklülerin geçmişi çok özlediğini belirterek projelerini anlattı. Özgür Yılmaz açıklamasında Gölcük’e sosyal belediyeciliği getireceğini vurguladı.

“FARKLI ŞEYLER YAPALIM DEDİK”

İşte Yılmaz’ın konuşmasından satır başları: “6 Aralık’ta başvurumu yapmıştım. 30 Ocak’ta başkan adayı ilan edildim. Hızlı bir şekilde ekibimizle birlikte farklı şeyler yapalım dedik. Enerjik bir ilçe yönetimimiz var. Ben de enerjik bir insanım. Hızlı bir şekilde seçim propagandamızı yaptık.

“1 GÜNDE HER ŞEY DEĞİŞECEK”

60 gün önce bana bu kadar ilginin olacağını fark edemezdim. Gölcük halkı bir umutsuzluk içerisindeydi. Halkın bize karşı güzel bir teveccühü var. İnsanlar beni sahiplendi, bana inandı. Bu bana mutluluk verdi. Ve seçimi kazanmak için daha çok çalıştık. Gölcük’te 1 günde her şey değişecek.

“DERTLENMEM ENERJİMİ ARTTIRIYOR”

Ben bu kentin çocuğuyum. Tüm mahallelerini biliyorum. Hepsinde bir izim var. Geçmişimdeki dertlenmem, enerjimi artırıyor. Bu kentte yaşayanlar geçmiş Gölcük’ü özlüyor. Büyüklerimiz 70’li, 80’li yılları, bizim kuşağımızda deprem öncesini özlüyor. Özlenen Gölcük’ü geri getireceğiz. Önümüzdeki 5 yıl Gölcük’te kimsenin suratı asık olmayacak.

“SORUNLAR İLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR YAPTIK”

Biz aday olunca bir kuluçka ekibi oluşturduk. Sorunlar ile ilgili çalışmalar yaptık. 72 proje ortaya çıktı. 72 proje iddialı bir rakam. Biz bu projelerin bazılarını süzgeçten geçirdik, bazılarını birleştirdik. 24 projeye indirdik bunu. Gölcük’te sosyal hayat yok. Kentin odağında insan olmalı.

“VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ”

Ana sorunlarımızı gerek Büyükşehir, gerekse bakanlıkla çözeceğiz. Biz sosyal projelere ağırlık vereceğiz. Gölcük’ün mutlu olması için var gücümüzle çalışacağız.

“5 YAŞINDAKİ YAREN…”

Saha çalışmalarım sırasında 5 yaşında Yaren isimli bir kız yanıma geldi. ‘Özgür amca biraz konuşabilir miyiz?’ Parkta duvarlara kötü yazılar yazıyorlar, ağaçları iyi budamıyorlar, bu salıncaklardan ses çıkıyor, kaldırımdaki taşlar yerinden çıkıyor. Buraya birileri geliyor. Bize ‘nerede oturuyorsunuz?’ diye soruyorlar. Biz tedirgin oluyoruz’ dedi. Ben çok ders çıkardım bu sohbetten.

“POZİTİF AYRIMCILIK YAPACAĞIZ”

Bu kent Kocaeli’nin en güvenli, en aydınlık kenti olacak. Gölcük’ün sokakları karanlık.biz bu sorunu çözeceğiz. Kentteki insanlara sunduğunuz projeyi insanlar kabullenirse, vizyon proje budur. İlla maliyetinin yüksek olması gerekmiyor. İnsanlara dokunması benim için vizyon proje olmak için yeterli. Biz gençlerimiz ve kadınlarmız için pozitif ayrımcılık yapacağız.

“ÖĞRENCİLERİMİZE BURS VERECEĞİZ”

Ulaşlı’dan Yazlık’a kadar gençlerimize değer katacak güzel kültür merkezleri açacağız. Gölcük’ün gençleri çok zeki. Türkiye’de derece yapabilecek çok sayıda gencimiz var. Bu kentte yaşayıp başka şehirlerde okuyan öğrencilerimize burs vereceğiz. Onlara can suyu olacağız.

“KREŞLERİMİZ 7 GÜN 24 SAAT AÇIK OLACAK”

Kentimizde nüfusun yarısı kadın. Çalışan kadınlarımızın yüzde 25’i vardiyalı çalışıyor, yüzde 8’i part time çalışıyor. Çalışmak zorunda olan kadınlarımızın çocuklarına öncelik vererek kreşler açacağız. Kreşlerimiz 7 gün 24 saat açık olacak. Çünkü Gölcük emekçi bir kent. Bu konuda farkındalık yapacağız. Eski beldelerimizin hepsine kreş açacağız. 5 yılda en az 5 kreş açacağız.

“EMEKLİLERİMİZE SOSYAL TESİSLER AÇACAĞIZ”

Farklı bir siyasi yapım var. Anıtpark’ta emeklilerimiz boncuk gibi diziliyor. Kent merkezimizde emeklilerimizin vakit geçireceği güzel yerler açacağız. Emeklilerimize göstermelik değil, değerli yerler yapacağız. Emeklilerimize sosyal tesislerimizde indirimler yapacağız.

“ÇEYREK ASIR GEÇTİ…”

Herkes çalışma yapar, söz verir. 2018 yılında bir belediye başkanımız Gölcük’te 20 bin riskli bina var demişti. Çeyrek asır geçti. Gölcük’te kaç tane binayı yenilediler, Gölcük için ne yaptılar? Hala bu konuyu çözemedik. 25 yılda bu konuda çok şeyler yapılırdı. Dönüşümü iş alanlarından değil, konut alanlarından başlatmaları gerekiyordu.

“GÖLCÜK PROTOKOL VE İHALE KENTİ OLDU”

Mevcut belediye başkanı Ali Yıldırım Sezer 2019 yılından kalanları koymuş seçim beyannamesine. Söz verdiklerini yapamamışlar. Gölcük protokol ve ihaleler kenti oldu. Ne kentsel dönüşümü ne devlet hastanesini hala bitiremedik. Sürekli protokoller ve ihaleler iptal oluyor.

“BİZDEN DAHA FAZLASINI İSTEYECEKLER”

İnsanlara belediyeden beklentilerini soruyoruz. Yol, kaldırım, çöp ve sokak hayvanları diyorlar. Kentteki vatandaşın belediyeden beklentileri azalmış. 5 yıl sonra vatandaşlar daha fazlasını isteyecekler.

“KADINLARIMIZ EMEKLERİNİN KARŞILIĞINI ALACAK”

Gölcük’te bir kadın emek kooperatifi kurmak istiyorum. Kadınlarımızın el emeklerinin değerlendirilmesi için kent merkezinde yerler açacağım. Ürünlerin fiyatlarını kadınlarımız belirleyecek. Kadınlarımız emeklerinin karşılığını alacak. Bu kooperatif bizim için çok önemli.”

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber