Pazar günü AK Parti’de temayül var! İzmit için 3 diğer ilçeler için 2 isim istenecek

Düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendiren AK Parti İl Başkanı Şahin Talus, Pazar günü temayül yoklamasının yapılacağını ifade ederek teşkilattan İzmit için 3 diğer ilçeler için ise 2 aday isimi isteyeceklerini belirtti.

Yerel seçimlere kısa bir süre kala siyasi partilerde aday adayı çalışmaları devam ediyor. AK Parti İl Başkanı Şahin Talus bugün sabah saatlerinde partisinin il binasında basın toplantısı düzenledi. Yerel seçim ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Talus’a İl Başkan Yardımcısı Murat Ergelen eşlik etti. Başkan Talus toplantıda başvuru süresinin uzatılmayacağını ifade ederek Pazar günü tüm Türkiye’de temayül yapılacağını belirtti. Talus seçime kadar haftalık veya 15 günde bir basın toplantısı yapılacağını da ifade etti.

“İSRAİL BARBARLIĞINI LANETLİYORUM”

Filistin’de devam eden İsrail Zulmüne değinerek konuşmasına başlayan Talus, “İnsanlığın Gazze gibi bir meselesi var. 7 Ekimden beri soykırım yapılıyor. Sözde insan hakları savunucuları müdahale etmek bir yana alkış tutuyorlar. Türkiye Cumhuriyet Devleti Cumhurbaşkanlarımız liderliğinde bu vahşeti durdurmaya çalışıyor. İsrail Barbarlığını bir kez daha lanetliyorum” dedi.

“SİYASETİ ORTAK AKIL BELİRLEYECEK”

Cumhuriyetimizin 100 üncü yılı büyük törenlerle kutladık. Bu kutlamalar Türkiye Yüzyılının başlangıcıydı. Bundan sonra dünyada hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Memleketimizin her bir köşesini refah kuşatacak. Bu şehir Üretimin, teknolojinin ARGE’nin merkezi. Çalışkan insanların şehri. Bütün Kocaeli ile bir olacağız, diri olacağız. Yeni dönemde siyasetimizi ortak akıl belirleyecek. İstikrar sürsün Türkiye büyüsün diyeceğiz” dedi.

“VAKTİMİZİ İŞGAL ETMELERİNE İZİN VERMEYECEĞİZ”

Açıklamasında muhalefete de yüklenen Talus, “ Türkiye’de ve Kocaeli’de istikrarlı bir muhalefet sorunu olduğunu herkes biliyor. Sayın Kılıçdaroğlu son olarak kendi partisine yenildi. Kaybedenler şimdi umut olarak kendini sunuyor. Onlara dönüp bakmayacağız, vaktimizi işgal etmelerine izin vermeyeceğiz” dedi.

“BAŞVURULAR BİTİYOR”

Gündem yerel seçim. bizim en büyük hedefimiz bu seçimler. Hedefimiz hedefi 12’de vurmak yani 13’te 13 yapmak. Bunu yapmaya çok yakınız. Biz hali hazırda 13’te 12’yiz. 1 belediyeyi de eklediğimizde hedefimize ulaşmış olacağız. Bütün ilçelerimizi ziyaret etti. Yerel seçimlerde aday olmayı düşünen ilçe başkanlarımız görevlerini yeni başkanlara devretti. İlçelerde baktığımız zaman istifa eden arkadaşlarımızın yerine yeni atamalar yapıldı. Başvuruları almaya başladık. Başvuru bedellerini Gazze’ye gönderiyoruz. Bugün itibari ile başvurular saat 19.00 itibari ile son bulacaktır.

“İSİM İSTENECEK”

Temayül yoklamamız 26 Ekim Pazar günün Kongre Merkezinde olacak. İzmit’te 3 diğer ilçelerde aday görmek istedikleri 2 aday ismi yazacaktır. Belediyelerimizde ise belediye başkanlarının performansı ile ilgili 4 soruya yanıt verecektir. Biz aday adaylarımıza eşit mesafede yaklaşıyoruz. Aday adayları ile toplantı yapıyoruz. Onlara tembihlediği belediye başkanları ve kendileri hakkında yorum yapmaları. Birlikte bu süreci götüreceğiz” dedi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber