Rahmi Koç’tan Ekrem İmamoğlu’na Mustafa Sarıgül telefonu!

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı olabilmek için önündeki Ekrem İmamoğlu engelini aşmaya çalışıyor.

CHP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayının kim olacağı merakla bekleniyor. Bir süre önce CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül’ün, CHP’nin Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağı medyada yazılmıştı. Erzincan Vekili Mustafa Sarıgül de her fırsatta Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adaylığıyla ilgili sıcak mesajlar vermiş, bu görevi istediğini ve Genel Merkezden işaret beklediğini aktarmıştı.

İMAMOĞLU SARIGÜL’Ü NEDEN İSTEMİYOR?

Fakat gelişen süreçte CHP’nin Parti Meclisi, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için gerekli kararı vermedi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, Sarıgül’ün Kocaeli adaylığına karşı çıktığı CHP kulislerinde konuşuluyordu. İmamoğlu, CHP’nin kurultay süreci ve öncesinde CHP’nin eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yakın bir pozisyon alan Sarıgül’ün olası başarısında partide bir güç olacağını bildiği için bu adaylığa karşı çıktığı CHP’liler tarafından dillendiriliyor.

RAHMİ KOÇ’TAN DESTEK İSTEDİ

İşte hal böyleyken, CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül önündeki Ekrem İmamoğlu engelini aşmaya çalışıyor. İddialara göre Mustafa Sarıgül, İmamoğlu’nun ikna edilmesi için Koç Holding Yönetim Kurulu Onursal Başkanı Rahmi Koç’tan destek istedi.

İMAMOĞLU NE YAPACAK?

İddialara göre Mustafa Sarıgül, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun inadını kırmak için, Rahmi Koç’tan İmamoğlu’nu aramasını istedi. Yine iddiaya göre Rahmi Koç, Mustafa Sarıgül’ün bu talebine olumlu yanıt verdi ve Ekrem İmamoğlu’nu aradı. İmamoğlu, Rahmi Koç’tan gelen Sarıgül telefonunun ardından nasıl bir tutum sergileyecek, merak ediliyor…

AYLİN KOTİL İÇİN DE

Öte yandan Koç Holding Yönetin Kurulu Onursal Başkanı Rahmi Koç’un, Şişli Belediye Başkan Adaylığı için, Mustafa Sarıgül’ün eski eşi Aylin Kotil ismi için ricacı olduğu da gelen bilgiler arasında.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber