Sarıgül’ün Sirmen vefası!

Mustafa Sarıgül ve ekibi tarafından organize edilen Marmara Yerel Yönetimle Çalıştayı’nda 22’inci dönem Milletvekili Sefa Sirmen’e protokolde yer ayrılması dikkat çekti. Nokta Gazetesine konuşan Mustafa Sarıgül, “Ben vefalı bir insanım. Vefasız insandan hiçbir şey olmaz” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi Marmara Bölgesi Yerel Yönetimler Çalıştayı bugün Kocaeli’de yapıldı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılığı çalıştaya Marmara Bölgesi milletvekilleri, belediye başkanları, il başkanları ve ilçe başkanları katıldı. Parti içi önemi mesajların verdiği çalıştayın organizasyonunu Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül’ün ekibi gerçekleştirdi. Mevcut görevde olan milletvekili ve yöneticilerin katıldığı toplantıya 22’inci dönem milletvekili Sefa Sirmen de katıldı. Eski vekillerden bir tek Sefa Sirmen’in katılması ve en ön sırada oturması dikkat çekti.

“RAHMETLİ SİRMEN”

Sirmen’in protokolde Mustafa Sarıgül’ün yanında oturması akıllara, Ağustos ayında gerçekleşen Pişmaniye Festivali'nde yaşanan ‘Yanlış anlaşılmayı’ getirdi. Ödül Töreninde konuşan Sarıgül, Rahmetli Sirmen ifadesini kullanmıştı. Sarıgül’ün ‘Rahmetli Sirmen’ akıllara ilk Sefa Sirmen’i getirmişti ancak Sarıgül konuşmasında bahsettiği kişinin 18. dönem milletvekili merhum Rıza Sirmen olduğu öğrenilmişti.

“KOCAELİ’DEN ELİMİ ÇEKMEDİM”

Sirmen ile Sarıgül’ün yakınlığı akıllara o gün meydana gelen yanlış anlaşılmayı getirdi. Sefa Sirmen’e olan vefasını Nokta Gazetesine anlatan Mustafa Sarıgül, “Riza Sirmen de eski milletvekili. Rıza Sirmen’i kaybettik. Yeni kuşak Rıza Bey'i tanımadığı için yanlış yazdılar. Ben doğru söyledim. Tarihe bakmak lazım.Ben kolay kolay yanlış bir şey söylemem. Nedeni şu. Ben siyasetle Bülent Ecevit'ten öğrendiğim olay var. Neyi konuştuğun kadar neyi konuşmayacağım da çok önemli. Ve neyi nerede, hangi zamanda konuşmam gerektiği de çok önemli. Bir kere daha Rıza Sirmen’e rahmet diliyorum. Sayın Sefa Sirmen 1976 yılında Gölcük Gençlik Kolu Başkanı. Ben de o dönem gençlik kolu başkanıyım. Sayın Sefa Sirmen’in belediye başkanı olmasında da, buranın büyükşehir olmasında çok büyük katkılarım oldu. Şişli Belediye Başkanı olduğum zaman Kocaeli'nde hiçbir zaman elimi çekmedim. Deprem döneminde sürekli olarak da buraya geldim.

“SON DERECE VEFALIYIM”

Bir de Sefa Sirmen’in ismi dostluktur, vefadır, emektir, yürektir, Sefa Sirmen dediğimiz zaman Leyla Atakan’ı hatırlamak lazım. Sefa Sirmen dediğiniz zaman Erol Köse’leri, geçmiş belediye başkanlarını hatırlamak lazım. Vefasız bir adam taş olur. Omurgasız bir adamdan hiçbir şey olmaz. Vefası olmayan adamdan da hiçbir şey olmaz. Ben son derece vefalıyım. Hangi ile gidersem orada emek harcayanları muhakkak ararım. Mesela buradan Haydar Akar Bey var. Türkiye Büyük Millet Meclisi başkan Vekilliğimizi yaptı. Ben dün gece onu arayarak sayın başkanımızın toplantıya onur vermesine, şeref vermesini çok arzu ettim. Cumhuriyet Halk Partisi 100 yaşında. O 50 yılda ben varım. Ben Orhan Eyüboğlu'nun, Mustafa Üstündağların, Ali Topuzların, Bülent Ecevitlerin talebesi olmaktan da gurur duyarım” dedi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber