Sertif Gökçe: "Belediyecilik sosyal demokratların işi"

Derince'de zaferini paylaşan CHP Belediye Başkanı Sertif Gökçe ilk açıklamalarını NOKTA Medya'ya yaptı. Gökçe, "Belediyecilik aslında sosyal demokratların işi. Çünkü biz halkçı belediyecilik yapıyoruz. Yani içinde insan olan projeler yönetiyoruz. Ranta, betona yatırım yapan bir anlayışımız yok" dedi.

20 yıl aradan sonra Cumhuriyet Halk Partisi Derince'yi yeniden kazandı. Zaferini kutlayan Sertif Gökçe ilk açıklamasını Nokta TV’ye yaptı. Gökçe mutluluğunu dile getirerek şu ifadeleri kullandı: "Valla çok mutluyum. Çok heyecanlıyım. Aslında beklediğim bir sonuçtu ama bu akşamki bu coşkuyu gördükten sonra mutluluğum 10 kat daha fazla arttı. Çünkü Derince halkı sosyal medyacılık ülkelerine çok susamış. Bunu bir akşam bir kez daha gördük. Halk derince de gülmeyi, mutlu olmayı, eğlenmeyi bile özlemiş. Saat 9'dan beri burada binlerce kişi burada. Kuralları bitirdiğimiz halde gitmiyorlar. Bu da beni gerçekten çok mutlu ediyor. İnşallah önümüzdeki haftadan itibaren Derince'ye artık hak ettiğimiz yeri alacağız.

"KAZANIMLARININ TAMAMINI GERİ ALACAK"

Kazanımlarının tamamını tek tek geri alacağız. Ve bu Derince Belediyesi'nde Derince'yle yaşayan hatta diğer içeride yaşayan insanlar gibi mutlu ve huzurlu şekilde yaşayacak. Çok farklı duygular içerisinde hem gerçekten insanlardaki bu heyecanı, bu mutluluğu görünce çok güzel işler yaptığımızı görüyoruz.

"BELEDİYECİLİK DEMOKRATLARIN İŞİ"

Belediyecilik aslında sosyal demokratların işi. Çünkü biz halkçı belediyecilik yapıyoruz. Yani içinde insan olan projeler yönetiyoruz. Ranta, betona yatırım yapan bir anlayışımız yok. Onun için halk bunu anladı. Özellikle İstanbul ve Ankara belediyeciliği Türkiye'de örnek belediyecilik oldu. Biliyorsunuz pandemi de ülke merkez iktidar yapamadığını Ankara ve İstanbul belediyesi yaptı. Halk da bunu gördüğü için yerel iktidarını yerel iktidarda cümle takmak ihtiyacı etti. Umarım ve dilerim ki bu, önümüzdeki 2028'de, halk Türkiye'yi iktidara getirecektir" şeklinde konuştu.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber