Sirmen; Sarıgül en güçlü aday ama göstermezler!

Mustafa Sarıgül’ün CHP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olacağı iddialarını değerlendiren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Sefa Sirmen, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin gösterebileceği en güçlü aday” diyerek “Aday göstereceklerini pek ihtimal görmüyorum” ifadelerini kullandı.

Yerel seçimlere 3 aydan kısa bir süre kala Kocaeli’de Cumhuriyet Halk Partisi’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı henüz netlik kazanmadı. Fatma Kaplan Hürriyet’in tekrar İzmit’e aday olacağı yönündeki iddialar güçlenince ibre CHP Erzincan Milletvekili, Şişli eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’e döndü. İlk başlarda sadece dedikodu olarak ortaya atılan bu fikir ulusal televizyonlarda tartışılmaya başladı.

“SEÇİMDE HEYECAN OLUR”

Geçtiğimiz akşam katılığı televizyon programında Kocaeli Adaylığının sorulması üzerine Sarıgül, “Kocaeli’yi seviyorum. Sayın Leyla Atakan, Sayın Erol Köse, Sayın Sefa Sirmen döneminde Kocaeli şahlanmıştı” ifadelerini kullanmıştı. Daha önce yaptığı açıklamalarda “Sefa Sirmen vefanın adıdır” diyen Sarıgül’ün adaylığı iddialarını Sefa Sirmen’e sorduk. Sarıgül’ün iyi bir belediyeci olduğunu ifade eden Sirmen, “Seçimde heyecan olur” diyerek aday gösterilme ihtimalini düşük gördüğünü ifade etti.

“EN GÜÇLÜ ADAY”

Sarıgül’ü değerlendiren Sirmen, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin gösterebileceği en güçlü aday. Kabul ediyorsa girdiği seçimde heyecan olur. Seçim kampanyasını iyi yürütür. Partinin ilçelerde en azından daha fazla belediye alma ihtimalini de arttıır. Mustafa Sarıgül iddialı bir adamdır. Kaybetmeyi sevmez, kaybetmek istemeyeceği için de daha çok çalışacaktır. Genel Merkez Mustafa’yı aday gösterir mi? Zor gözüküyor. Kurultayda Kemal Bey’i destekledi kendisi” şeklinde konuştu.

“PEK İHTİMAL GÖRMÜYORUM”

İthal aday eleştirilerine cevap veren Sirmen, “Kocaeli İstanbul ile birleşmiş bir şehir. Dışardan adayla ilgisi yok. Yapılacak hizmetler bellidir. Belediyecilik ayrı bir iş. Mustafa Belediyeciliği biliyor. Geçmişte başarılı olmuştur. Kimleri gördük aday olarak. Kocaeli ile ilgili olmayan isimleri rakip olarak çıkardılar zamanında. O bir sorun teşkil etmez. Mustafa Kocaeli’nin her derdinde vardı. Ben Çanak Anten davasında yargılanırken de benim yanımdaydı. Destek verdi. Kente yabancılık çekmez. Yine de aday göstereceklerini pek ihtimal görmüyorum” dedi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber