Son anket yayınlandı: Kurum ve İmamoğlu arasındaki fark ortaya çıktı

Yerel seçimlerde gözlerin çevrildiği İstanbul'da İmamoğlu ve Kurum arasındaki fark azaldı.

31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlerde birçok adayın yarışacağı İstanbul'da son anket yayınlandı. SONAR Araştırma'nın anketine göre, iki aday arasındaki fark azaldı.

Yerel seçimlerde birçok adayın yarışacağı İstanbul'a dair son anket ortaya çıktı. CHP'den mevcut belediye başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yanı sıra Cumhur İttifakı'ndan Murat Kurum öne çıkarken İYİ Parti'den Buğra Kavuncu da listede bulunuyor.

Türkiye'de yerel seçimlere 37 gün kala İmamoğlu-Kurum yarışına ilişkin son anket Sonar Araştırma'dan geldi. SONAR Araştırma Şirketi kurucusu Hakan Bayrakçı, CNN Türk'te katıldığı bir programda oy oranlarına ilişkin anket sonuçlarını paylaştı.

"BAŞA BAŞ BİR DURUM VAR"

Hakan Bayrakçı, "Son seçim anketi DEM ve CHP'nin bu seçimdeki stratejisi çok iyi planlanmış. Bundan önceki seçimlerde açıklama yapıyorlardı. Son 2, 3 anketi ortalayarak sonuçları söyleyeceğim. 0.6, 0.5'leri yazmayacağım. Bu anketlerde 1,8 kadar bir hata payı oluyor onu belirterek söylüyorum. İmamoğlu son durumda 41.9 gibi. Fark 1'in altında. Bundan eminim. Başa baş bir durum var" dedi.

"İMAMOĞLU HESABINI SORACAK"

DEM Parti'nin üçüncü geldiğini ifade eden Bayrakçı, "İyi Parti de 4 civarı çıkıyor. Yani 4 buçuk olur, 3.9 olur ama bu seviyelerde. Ondan sonra da Yeniden Refah geliyor. Aşağı yukarı 5.5 buçuk civarı da diğer partiler alır. Bu seçimi biri 1 puanla kaybedecek olursa, örneğin İmamoğlu dönüp DEM'in aldığı ve İyi Parti'nin aldığı puanların hesabını soracak" açıklamasında bulundu.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber