Süper Kupa krizine CHP'li Sarı'dan tepki: Türkiye’yi düşürdükleri durumun özetidir

2022-2023 sezonu Trendyol Süper Lig’in şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu Fenerbahçe’yi karşı karşıya getirecek Süper Kupa finali uzun süre tartışmaların odağı olan Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’daki Al- Awwal Park’da (Kral Üniversitesi Stadyumu) oynanacak. Karşılaşma öncesinde ise İstiklal Marşı ve Atatürk krizi yaşandı.

2022-2023 sezonu Trendyol Süper Lig’in şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu Fenerbahçe’yi karşı karşıya getirecek Süper Kupa finali öncesinde ise İstiklal Marşı ve Atatürk krizi yaşandı. Suudi Arabistanlı yetkililer, sözleşmede bulunmasına rağmen maçın öncesinde Atatürk posterine, ‘Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’ pankartına ve Atatürk tişörtleri ile İstiklal Marşı’nın okunmasına izin vermedi. Bunun üzerine her iki takım da Atatürk posterlerine ve İstiklal Marşı’na izin verilmemesi durumunda maça çıkmayacaklarını federasyona iletti.

"TÜRKİYE'Yİ DÜŞÜRDÜKLERİ DURUMUN ÖZETİDİR"

CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı ise yaşananların ardından sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Sarı X hesabından yaptığı açıklamada; " Riyad’da yapılması planlanan Süper Kupa Finali’nde milletimize ait değerlerimize izin verilmemesi kabul edilemez. Ülkemizin düşürüldüğü durum bizleri derinden üzmüştür. Bu ülkede bunların konuşuluyor olması bile 20 yılda Türkiye’yi düşürdükleri durumun özetidir" ifadelerine yer verdi.

https://twitter.com/BulentSariCHP/status/1740724527284555784

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber