Tanış: Kaçak yapılaşmaya teşvik ediyorsunuz

Büyükşehir Belediyesi aralık ayı meclisi bugün gerçekleşiyor. CHP’li meclis üyesi Orhan Tanış Gebze Cumaköy’de tarım alanında bulunan 10 evin parsellerinde imar değişikliğine gidilmesinin kaçak yapılaşmaya teşvik olacağını ifade etti.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi aralık ayı meclisi bugün Kocaeli Kongre Merkezi’nde yapılıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın başkanlığında gerçekleşen yılın son meclisinde 97 gündem maddesi görüşerek karara bağlanıyor. Mecliste Gebze Cumaköy’de mutlak tarım alanı üzerinde bulunan 10 evin parsellerinde imar değişikliği maddesi konuşuldu. Söz konusu maddeye CHP tarafından muhalefer şerhi geldi.

“2008 YILINDA…”

Madde hakkında konuşan CHP’li meclis üyesi Orhan Tanış, “Bu alanda mevcut 10 tane yapı var. Bu alanın tarım alanından çıkarılması isteniyor. Kamu yararı kararı alınması isteniyor. 2008 yılında bölgede Büyükşehir Belediyesi nazım imar planlarını yaptı. O zamanlar orası boştu.

“KAÇAK YAPILAŞMAYA TEŞVİK EDİCİ BİR DURUM”

2010 yılından sonra buraya yapılar yapılmaya başlanıyor. Şimdi de Yaklaşık 20 dönüm alanı mutlak tarım alanından çıkarılmak isteniyor. Bazı insanlar da yasal olarak evlerini yapmış. Bu parselleri imara soktuğumuz zaman vatandaşları cezalandırmış oluruz.Kamu yararı alıp burayı da planlı alana sokacağız. Bu madde ile kaçak yapılaşmaya teşvik ediyorsunuz” dedi.

BÜYÜKAKIN: BURADA TARIM YAPILIR MI DİYE SORMAK LAZIM

Tanış’a cevap veren Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ise “Burası tarım alanının işgaline neden olur diyince burada tarım yapılır mı diye de sormak lazım. Kaçak yapıları yıksak, tarım devam edebilir mi? Burada bir problem var. Bunu çözememiz lazım. Kaçak yapıları yıkmadığımız zaman alanı tarım alanından çıkarırsak problem çözülüyor. Tarım alanında kalsın dediğimiz zaman ise asla tarım alanı olmayacak bir alan” ifade etti. Söz konusu madde oy çokluğu ile meclisten geçti.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber