Tanju Özkan, “16’lı masa”ya verilecek vekil sayısını hesapladı

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun “Gerekirse 16’lı masa kurarız” sözlerini eleştiren CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, 16’lı masa için kaç milletvekili verileceğini hesapladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün TBMM’deki grup toplantısında, “Açık net söylüyorum, değil altılı masa, Türkiye’nin aydınlığa çıkması için gerekirse 16’lı Masa kuracağım, yeter ki Türkiye aydınlığa çıkaralım” dedi. CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özkan Kılıçdaroğlu’nun bu sözlerini tiye alarak 16 partiye verilecek milletvekili sayısını hesapladı.
Özcan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları yazdı:

“Grup toplantısında sayın genel başkanımız “Gerekirse altılı masa yerine 16’lı masa kurarız” dedi.
Bu konuşmadan sonra şöyle kaba bir hesap yaptım. Biz altılı masada bulunan kendimiz ve İYİ Parti hariç, oylarının toplamının yüzde 1 bile ettiğine emin olmadığım dört partiye 35 Milletvekili verdik.
Masa 16’ya çıkarsa; 35 bölü dört, çarpı 16, eşittir 140 milletvekili vermemiz gerekecek. Sayın genel başkan hesap uzmanı ama ben 16’lı masanın siyasi maliyetini bir daha hesaplamasını tavsiye ediyorum.”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Gerekirse 16 masa kurarız’ sözlerinden sonra ‘bunlara verilecek milletvekili sayısını’ hesapladı.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber