Teşkilatlarla arası nasıl?

Cumhur İttifakı Başiskele Belediye Başkan Adayı Yasin Özlü, AK Parti ve MHP teşkilatları ile arasındaki uyumu anlatırken Yeniden Refah Partisi’nden AK Parti’ye katılmlara da önem verdiğini ifade etti.

Yerel seçime 4 gün gibi kısa bir süre kaldı. Kocaeli’de seçim sonucu en çok merak edilen ilçelerden biri Başiskele ilçesi. Cumhur İttifakı’nın AK Partili Başiskele Belediye Başkan Adayı Yasin Özlü, Nokta TV’de yayınlanan ‘Furkan Çalışkan ile Seçime Doğru’ programının konuğu oldu. Nokta Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Furkan Çalışkan’ın sorularını yanıtlayan Yasin Özlü, seçim çalışmaları hakkında bilgi verdi.

“KENDİ İÇLERİNDE TARTIŞMALAR VAR”

Yakın zamanda Yeniden Refah Partisi Başiskele İlçe Teşkilatından istifa ederek AK Parti saflarına katılan isimler ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Yasin Özlü, “Yeniden Partisi içinde bir tartışma var. Cumhur İttifakı tarafında olmalı mıydı olmamalı mıydı?. Kaybettiren taraf da olur muyuz? Ağırlıklı bu tartışmayı görüyoruz. Burada öyle bir durum olmaz. Yani kaybettiren taraf kadar olmaz. Biz 14 ve 28 Mayıs seçimlerinde Cumhur İttifakı'nın içindeyken arkadaşlarımız birlikte yürüdük. Bütün programlarda beraber çalıştık. Uyumlu bir birliktelik ortaya koyduk Başiskele’de ve Cumhur İttifakı yüzde 64.5 oy aldı. Aynı dönemde biz milletvekilliğinde 45,7 aldık. Biz bu ittifakı ve bu uyumu, birlikteliği sahaya yansıttık.

“ÜZERİNDE TEPİNMEDEN DUYURDUK”

Oradan başlayan bir hukuk vardı. Birbirimizi yakın tanıma fırsatımız oldu. Birbirimizi tanıdıkça, birbirimize ne kadar yakın olduğumuzu gördük. Süreç içerisinde de Yeniden Refah Partisi'nin içinde bazı sorunlar yaşanınca arkadaşlarımız bu süreçte Cumhur İttifakı'nda olmaları gerektiğini düşünen arkadaşlar oldukları için sizi destekleyeceğiz dediler. Değerli arkadaşlarımızın bize geçiyor olması önemli bir şey. Çok da üzerinde tepinmeden mütevazı bir şekilde bunu da yaptık. Arkadaşlarımızla beraber yol yürüyoruz. Yine yol yürümeye devam edeceğiz” dedi.

“ET VE TIRNAK GİBİ”

MHP Teşkilatları ile arasındaki uyumu da değerlendiren Özlü, “2019’da da ben Cumhur İttifakının adayıydım. O günkü arkadaşlarımızla beraber hala beraber yürüyoruz. O günden bugüne çok güzel bir duruş sergiledik. Yani milletin önüne hep beraber çıkmaya ve birlikte duruş göstermeye çalıştık. Bu MHP tabanına da yansıdı. Bizim o duruşumuz. Et ve tırnak gibi bir uyum sağladık. Ufak tefek pazarlıkların konusu olan bir yapıya bürünmemiş bir Cumhur İttifakı.

“FAYDALI OLACAK”

Ben bu seçimde Milliyetçi Hareket Partisi'nin bize katkısının çok daha fazla olacağını sahada görüyorum. Halit Bayram meselesine gelince Halit Bey de ilçe başkanlığını yapmış. Daha önce burada belediye başkanlığı adaylığı söz konusu olmuş. Sahada kendini tanıtmış bir arkadaşımız. Faydalı ve katkısı olacağını görüyorum” dedi.

“ORDUM TEŞİKİLATLARIM”

Seçim beyanname toplantısında sürekli teşkilata uyarılarda bulunan Özlü, AK Parti teşkilatlarıyla uyumunuz nasıl? Sorusuna ise, “Teşkilatlar bizim kılcal damarlarımız. Önce yaptıklarımızı, duruşumuzu, nereye gitmek istediğimizi, hedeflerimizi onlara en iyi anlatmakla mükellef olan kişi benim. Ben onu orada onu anlatıyorum. Orada şunu demek istiyoruz. Bunu konuşalım Daha çok konuşalım. Beş yıldır bir duruş gösterdim. Polemikle değil işimle gündeme gelmeye çalıştım. Yaptığımız işlerle gündeme geldik. Burada da daha çok insana anlatmanın yolu benim ben bir komutansam. Ordum da teşkilatlarım. Arkamızda onlar olmadan derdimizi anlatmamız o kadar kolay değil.

“UYUMUMUZ MÜKEMMEL”

Yaptıklarımızı daha çok anlatmamız lazım. Çünkü AK Parti belediyeciliği eser ve hizmet belediyeciliği. Teşkilatlarla uyum işbirliği çok önemli. Bizim teşkilatlarla kötü olmamız diye bir şey olamaz. Neden olamaz? zaten onların içinden, bağrından gelmiş biriyim. Bu benim ayıbım olur. Yasin diye bir adam varsa, bugün başka şeylerde bir makam sahibi ve işgal ediyorsa, belediye başkanıysa zaten bu teşkilatın yetiştirdiği bir insanım ben. Onların da bizim uyumumuz çok mükemmel” şeklinde yanıt verdi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber