TİP Kocaeli’den çağrı: İsrail’e giden doğalgaz hattını kesin

İsrail’e ait olduğu iddia edilen kafe ve restoranda oturan vatandaşlara yönelik saldırgan tutuma karşı açıklama yapan TİP Kocaeli İl Örgütü İsrail’e giden doğalgaz boru hattının kesilmesini istedi.

Gazze'de okul, hastane ve diğer kamu binalarına saldırılar dünya kamuoyunda da tepki çekerken İsrail'e desteğini açıklayan ve İsrail menşeli ürünlere yönelik boykotlar devam ediyor. Türkiye'de de birçok ilde bu şirket ve ürünlere boykotlar devam ederken İzmit'te bir grup, Starbucks'ta protesto gerçekleştirdi. İzmit'te Outlet Center’da çekilen görüntülerde Starbucks'ta oturanlara tepki gösteren bir grup, müşterilerin kahvelerini zorla alarak yere döktü.

“YURTTAŞA YAPILAN SALDIRILARI KINIYORUZ”

Yaşanan duruma bir tepki de TİP Kocaeli İl Örgütünden geldi. İl Örgütünden yapılan açıklamada devletin alması gereken önlemler hatırlatarak, vatandaşa yönelik yapılan eylemlere tepki gösterildi. Yapılan açıklamada, “Kocaeli’de sahibi Kuveytli bir Müslüman Arap olan Al Alshaya’ya ait Starbucks’da oturan yurttaşlara yönelik saldırıları kınıyoruz. Buradan İslamcılara soruyoruz: Dijital okuryazarlığınız mı yok? Yoksa Erdoğan’dan korktuğunuz için mi kafelere saldırıyorsunuz?

“CESUR VE VİCDANLIYSANIZ”

Saray’da oturan zat’a seslerini çıkaramayan bu zorbalar kafede oturan yurttaşı korkutmaya çalışıyorlar. Bu “yerli” ve “milli”, “duyarlı” gençleri zulme karşı İsrail ile ilişkileri kes(e)meyen Erdoğan’a karşı birlik olmaya çağırıyoruz. Zorlu Holding Israel Ltd firmasını bir araştırın. İsrail’e giden doğalgaz boru hatlarını kesin. İsrail’e demir-çelik sevkiyatı yapılan limanları durdurun. Bu kadar “cesur” ve “vicdanlıysanız” sıradan yurttaşı değil, devleti yöneten Erdoğan ve onun patronlarının karşısına çıkın” ifadelerini kullanıldı.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber