Türkiye’nin en genç belediye başkanı: Daha 22 yaşında

Türkiye'deki yerel seçim süreci bitti, adaylar dün akşam yapılan sayımların sonrasında netleşti. Türkiye'nin en genç kadın belediye başkanı ise Çanakkale'den oldu.

Yerel seçim süreci 31 Mart Pazar günü tüm yurtta sona erdi. Dün akşam yapılan oy sayımı sonrasında adaylar netleşirken, Türkiye'nin en genç belediye başkanı ise Çanakkale'de seçildi.

Çanakkale'de Merkez ilçeyi CHP'li Muharrem Erkek kazanırken, Çanakkale'nin Yenice ilçesindeki Kalkım beldesinde belediye başkanı 22 yaşındaki Zeynep Çelik oldu. Çelik bağımsız olarak girdiği seçim sonucunda Türkiye'deki en genç kadın belediye başkanı oldu.

ZEYNEP ÇELİK KİMDİR?

Yenice'nin tanınmış iş insanlarından Mehmet Çelik'in kızı olan 22 yaşındaki Zeynep Çelik, Mahalli İdareler Seçimlerine bağımsız olarak girdi. Seçimde zafer kazanan Zeynep Çelik, resmi olmayan sonuçlara göre Kalkım Beldesinin Belediye Başkanı oldu. Bu neticeyle Çelik, Türkiye'nin en genç kadın belediye başkanı olma unvanını kazandı. Toplam 1983 seçmeni olan Kalkım Beldesinde bağımsız aday Zeynep Çelik, yüzde 47.91 oranında oy alarak başkan seçildi. Çelik'i yüzde 40.00 ile AK Parti adayı İbrahim Taşkın takip etti.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber