Valilikten 3 gün sonra açıklama geldi

Tezcan Galvaniz’in sahibi Sadettin Tezcan’ın işçisine şiddet uyguladığı görüntülerin ortaya çıkmasından 3 gün sonra Kocaeli Valiliğinden konu ile ilgili açıklama yapıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı, 2023 yılında Kocaeli’de meydana gelen iş cinayetleri ile ilgili yaptığı açıklamada Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’a yüklenmişti. İşçisine şiddet uygulayan Tezcan Galvaniz iş vereni ile Vali Seddar Yavuz’un fotoğrafını paylaşan Bülent Sarı, “Dayakçı patronla fotoğraf paylaşan vali bugün nerede?” diye sordu.

VALİ YAVUZ’A YÜKLENDİ

Sarı, “Geçtiğimiz günlerde meydana gelen hepimizi derinden yaralayan Tezcan Galveniz’de ki patronun işçiye saldırdığı görüntüler hala hafızalarımızdadır. Ancak AKP’li başkanların propagandasını yapan devleti din eğitimi verememekle suçlayan Vali Seddar Yavuz bugün neden işçilerin yanında değil? Dayakçı patronu makamında ağırlayan ve fotoğraf çekilip paylaşan Vali Yavuz’u işçilerimizle kol kola fotoğraf çekilmeye davet ediyorum” ifadelerini kullanmıştı.

“ARABULUCULUK YAPILIYOR”

Sarı’nın açıklaması sonrası Kocaeli Valiliğinden konu ile ilgili açıklama yapıldı. Olayın ortaya çıkmasından 3 gün sonra yapılan açıklamada, “Bilim, Sanayi ve Teknoloji kenti olan ilimizde işveren, çalışan ve sendikalar arasında çıkan uyuşmazlık ve olumsuzluklara Valilik olarak gereken hassasiyetin gösterildiği, bu gibi durumlara Devlet vakarına uygun bir şekilde çözüme yönelik arabuluculuğun yapıldığı kamuoyunun malumudur.

"KAMUOYUNUN BİLGİSİNE..."

Özellikle son günlerde basın ve sosyal medya ortamlarında yer alan ve işveren ile çalışan arasında yaşanan olaydan dolayı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca inceleme yapılması yönünde Valiliğimizce talepte bulunulmuş ve bu talebimize istinaden inceleme yapmak üzere müfettiş görevlendirilmiştir. Görevlendirilen Müfettişlerce bahse konu olay bütün yönleriyle incelenmekte olup, düzenlenen rapor doğrultusunda gerekli iş ve işlemler yapılacaktır. Kamuoyunun bilgisine saygıyla duyurulur" denildi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber