Yıldızlı; "Kocaeli depreme en hazır şehir olmak zorundadır"

Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli Milletvekili Harun Özgür Yıldızlı 6 Şubat depremlerinin yıldönümünde mesaj yayınladı. Yıldızlı mesajında; "Kocaeli depreme en hazır şehir olmak zorundadır" dedi.

6 Şubat 2023 tarihinde saat 04.17'de Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremin yıldönümünde CHP Kocaeli Milletvekili Harun Özgür Yıldızlı mesaj yayınladı. Yıldızlı yayınladığı mesajında; "İstanbul depreminde ülkeyi ayakta tutacak şehir sanayisi ile, limanlar ile Kocaeli’dir ve bu yüzden Kocaeli depreme en hazır şehir olmak zorundadır" ifadelerine yer verdi.

6 Şubat depremlerinde kaybedenlere Allah’tan rahmet, aileleri ve yakınlarına sabırlar dileyen Yıldızlı, bir daha 6 Şubat depremleri gibi felaketlerin yaşanmaması için iktidarıyla, muhalefetiyle tüm siyasetçilerin topyekün bir mücadele içerisinde olması gerektiğinin altını çizdi.

"GEREKEN ÖNLEMLER HAYATA GEÇİRİLMELİDİR"

Yıldızlı açıklamasında; “Tüm ülkemizi derin bir acıya ve yasa boğan 6 Şubat depremlerinin birinci yıl dönümünde, hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, başta aileleri olmak üzere tüm yakınlarına sabırlar diliyorum. Ülkemizin böylesi doğal afetler ve depremler nedeniyle bu denli yıkımlara maruz kalmaması için siyaset kurumu tüm bileşenleri ile, iktidar olsun muhalefet olsun hep birlikte hareket etmeli, deprem öncesi alınması gereken önlemlerin ivedilikle hayata geçirilmesi konusunda gerekli tüm çaba gösterilmelidir" dedi.

"KOCAELİ DEPREME EN HAZIR ŞEHİR OLMAK ZORUNDADIR"

Kocaeli'nin 1999 Marmara Depremi'ni yaşadığına vurgu yapan Yıldızlı, "1999 depremini yaşayan bir kent olarak bugün bilim insanlarının ısrarla gündeme getirdiği beklenen Büyük Marmara Depremi konusunda kaybedecek tek bir günümüz dahi yoktur. Prof.Dr.Naci Görür’ün ifade ettiği gibi olası İstanbul depreminde ülkeyi ayakta tutacak şehir sanayisi ile, limanlar ile Kocaeli’dir ve bu yüzden Kocaeli depreme en hazır şehir olmak zorundadır" sözlerine yer verdi.

"TÜM SİYASİ PARTİLERİN TEMSİLCİLERİNE ÇAĞRIDA BULUNUYORUM"

6 Şubat'ta yaşananların tekrarlanmaması için tüm siyasi partilere çağrı yapan Özgür Harun Yıldızlı, "Bu hususta gerek yapıların dönüşümü, gerek acil önlem ve ulaşım yollarının düzenlenmesi, gerekse de deprem toplanma alanlarının yeniden belirlenmesi noktasında hepimizin ciddi sorumlulukları bulunmaktadır. 6 Şubat depremlerinde yaşanan acıların tekrar yaşanmaması için bir kez daha tüm siyasi partilerin temsilcilerine çağrıda bulunuyor ve önümüzdeki sürecin depreme hazırlık noktasında birlik ve beraberlik içerisinde yürütülmesi gerektiğini üstüne basa basa ifade ediyorum" dedi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber