YRP Kongresinde ilginç dağılım Cumhur İttifakı yok Millet İttifakı orada!

Cumhur İttifakı ortağı olan Yeniden Refah Partisi’nin İzmit İlçe Kongresine Cumhur İttifakından temsilciler katılmadı. Kongreye Millet İttifakı’nın adayı olarak seçimi kazanan CHP’li Fatma Kaplan Hürriyet katıldı. İl Başkanı Taştan ve İlçe Başkanı Ateş Hürriyet teşekkür etti

Tek adaylı kongre tartışmalarının yaşandığı teşkilatta mevcut ilçe başkanının istişare yapılmadan tekrar aday gösterilmesine karşı çıkan 3 isim kongrede adaylığını açıklamıştı. Kongrenin tek adaylı yapılmasını isteyen il yönetimi önce iki adayın delegeliğini sildi daha sonra adaylara haber vermeden gizli bir şekilde kongreyi yapmaya çalıştı. Kendilerinden habersiz bir şekilde kongre yapılacağını öğrenen başkan adayları Nurettin Kulaksız, Hakan Uzun ve Abdurrahman İlhan kongrenin alanına giderek kongrenin yapılmasını engellemişti. Tartışmalı sürecin ardından kongre bugün gerçekleşti. Kongre günü Abdurrahman İlhan kongreden çekilerek Hakan Uzan’a desteğini açıkladı.

CUMHUR DEĞİL MİLLET ORADAYDI

Bugün gerçekleşen kongreye Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Doğan Aydal, MKYK Üyesi Hüseyin Küçükkeskin, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, İl Başkanı Ali Taştan, ilçe başkanları, yöneticiler ve partililer katıldı. Cumhur İttifakının ortağı olan Yeniden Refah Partisi’nin ilçe kongresinde Cumhur İttifakı Partililerin temsilcileri katılmadı. Ancak Millet İttifakının belediye başkanı olarak seçime girip İzmit Belediye Başkanı olan Fatma Kaplan Hürriyet, YRP’nin İzmit kongresine katıldı.

İKTİDARA YÜKLENDİ

Kongrede konuşma yapan mevcut ilçe Başkanı Cafer Ateş ve İl Başkanı Ali Taştan, destekleri için İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’e teşekkür etti. İktidara yüklenen İl Başkanı Taştan konuşmasında, “ 22 yıldır ülkeyi bu hale getiren ak parti hükümetine söz söylediğimde ağır konuşuyorsun başkan demişlerdi. Yalan söylemiyoruz. Biz sıradan bir muhalefet değil Biz anamuhalefetiz. Allah’ın lütfu ile biz besmeleyi çektik. 14 Mayıs seçimlerinde milletimizin huzuruna çıktı. 30 yıl sonra bıraktığımız yerden milli görüşün bayrağını Türkiye’nin her yerinde bayrağı çekmeye hazırız” dedi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber