YRP’li Aydal’dan Filistin yorumu! “Hemen heyecana kapılmayın”

YRP Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Doğan Aydal Filistin’de meydana gelen olaylar ile ilgili yaptığı açıklamada “Hemen heyecana kapılmayın. Kimin işine yarayacağına bakın” dedi

Tek adaylı kongre tartışmalarının yaşandığı teşkilatta mevcut ilçe başkanının istişare yapılmadan tekrar aday gösterilmesine karşı çıkan 3 isim kongrede adaylığını açıklamıştı. Kongrenin tek adaylı yapılmasını isteyen il yönetimi önce iki adayın delegeliğini sildi daha sonra adaylara haber vermeden gizli bir şekilde kongreyi yapmaya çalıştı. Kendilerinden habersiz bir şekilde kongre yapılacağını öğrenen başkan adayları Nurettin Kulaksız, Hakan Uzun ve Abdurrahman İlhan kongrenin alanına giderek kongrenin yapılmasını engellemişti. Tartışmalı sürecin ardından kongre bugün gerçekleşti. Kongre günü Abdurrahman İlhan kongreden çekilerek Hakan Uzan’a desteğini açıkladı.

“VAZİFEMİZİ YAPMIŞ OLMAYIZ”

Kongrede konuşan Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Doğan Aydal ekonomi üzerinden partililere sunum gerçekleştirdi. “Herhangi bir partiye kötü bir şey söylemek zorunda değiliz” diyerek konuşmaya başlayan Aydal, “Tabi ki gelme sebebimiz İzmit Kongremiz ancak esas problem fukara halkın dertlerine derman olacak şeyleri biz söylemiyorsak biz vazifemizi yapmış sayılmayız. Bize her kim itiraz edecekse sayılar üzerinden itiraz etmelidir. Hükümet orta vadeli bir program hazırladı. 70-80 sayfa cek’ler cak’lar ile dolu tüm sayfaları atın. Ben yazmadım AK Parti hükümeti yazdı. Ne anlama geldiğini iki sayfa ile özetleyeceğim.

“33 MİLYON DÖNÜM ARAZİ KAYBEDİLDİ”

Sayın Cumhurbaşkanımız diyor ya ben dışardan buğday alıyorum onu un yapıyorum satıyorum sen ne anlarsın bu işlerden Bay Kemal diyor ya doğru söylüyor ama sormak lazım buğdayı neden dışarıdan alıyorsun. 2002’den bu zamana kadar 33 milyon dönüm arazi kaybedildi. O yüzden ithal ediliyor. Çok gariptir Samsun Bafra’dan Japonlar bizden toprak kiralamışlar yurt dışına meyve satıyorlar. İthalat ve ihracatta dönen dolapları bilmeniz lazım. Biz dışarıdan 79 milyon ton buğday aldık. Milli yerli hani neresi? Dünyada en çok un satan ülkeyiz. Sattığımız doğru ama alırken pahalı alıyorsun satarken ucuza satıyorsun.

“ALGI YÖNETİMİ NASIL YAPILIR”

Bilmem kimin dayısı yurt dışında bir yer alıyor oraya satıyor biz de almış oluyoruz. Yüzde 19 Kocaeli arazisine inşaat yaptılar. Rusya ile iki anlaşmamız vardı biri bitti. Biz spot piyasadan enerji alıyoruz. Her seçimde petrol buluyoruz. Tüm bakanlar buldu şimdi bu bakan da bulacaktır yoksa ayıp olur. Algı yönetimi nasıl yapılır işte görüyoruz. Tenis oynuyor. Senin anan mı tenis oynardı baban mı oynardı?

“KADIN CİNAYETLERİ YÜZDE 80 ARTMIŞ”

Uyuşturucu kullanan değil uyuştucu satıp hapse giren kişi sayısı AKP hükümetinde yüzde 2 bin 310 arttı. Kadınlar öldürülüyor diyorlar. Herkes bir kanunun peşine düşmüş. İnternetten silah satışnı bırakan hükümet. Kadın Cinayetleri yüzde 80 artmış. Hırsızlık artmış. Ülke hakkında teşhisleri koymamışsanız yorum yapamazsınz. Biz Türkiye’yi biliyoruz. O yüzden Yeniden Refah Partisi Devlet’e talip.

“HEMEN HEYECANA KAPILMAYIN”

Partililerin Filistin’de yaşanan olayları sorması üzerine yorum yapan Aydal, “Ben Başkanlık Müsteşarı olduğum dönemde Milli İstihbarat bana bağlıydı. Bir olay olduğunda ilk sorduğumuz soru ‘Bu iş kime yarar’ olurdu. 5 bin roket fırlatacak düzeye gelmişse Mossad yoktur demek. İkiz kulelerde de oldu. 2 kulenin karşılığında Irak’ın petrolünü aldılar, milyarlarca dolarlık uyuşturucu ürettiler. Bir şey söylemek için erken. Üzülerek söylüyorum. Bir bahane ile işgal edilirse kimin işine yarar. Bir olay olduğunda hemen heyecana kapılmayın. Kimin işine yarayacağına bakın” dedi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber