Zafer Mutlu: Kazansak da kaybetsek de 2 puan farkla olur

Saadet Partisi Başiskele Belediye Başkan Adayı Zafer Mutlu, gazetemize yaptığı ziyarette Başiskele Belediyesini kazanacak ismin 2 puanla kazanacağını ifade etti.

Yerel seçimlere 50 gün gibi kısa bir süre kaldı. Seçim günün yaklaştıkça adaylar saha çalışmalarında vites arttırdı. Kocaeli’de yarışın en belirgin olacağı ilçelerden birisi ise Başiskele ilçesi. 2019 yerel seçimlerinde ciddi bir ivme yakalayan ve yüzde 36’ya yakın oy alan Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Zafer Mutlu, seçim turlarına devam ediyor. Haftalar öncesinde sahaya inen Mutlu, bugün Saadet Partisi Başiskele Belediye Meclis üyesi Sedat Acar ve Murat Uzar ile birlikte Nokta Gazetesini ziyaret etti.

“2009’DAN BERİ SORUNLAR AYNI”

Başiskele’de kendilerine yönelik inanılmaz bir ilgi olduğunu ifade eden Mutlu, “Biz Saadet Partisi olarak 2009 yılından beri muhalefet olarak iktidar partisine karşı yarışan bir partiyiz. Başiskele seçimlerinde 3 dönem ciddi oylar aldık. 4’üncü inşallah başaracağız. İlk seçimlere girdiğimiz zamandan beri hangi sıkıntıları dillendirdiysek o sorunlar hala Başiskele’nin sorunları arasında. Hastane lazım dedik hala yok, şehir merkezi yok dedik hala belli bir şehir merkezi yok. Her seçim döneminde Hastane konusu gündeme gelir. Sağlık Bakanlığı yatırım programına alınır ve ortadan kaldırılır Komek’e başka yer tesis ederek polikliniği büyütebiliriz. Küçük bir hastane moduna getirmek önemli bir adım” dedi.

“5 YILDIZLI OTEL DIŞINDA KONAKLAMA YERİ YOK”

Sosyal tesis projelerine değinen Mutlu, “Bölgemizde kreşler, gündüz bakım evleri, yaşlılar için konukevleri önemli konular. Bizim turizm işe alakalı ciddi projelerimiz var. Burası kanyonu ile dağ turizmi ile ciddi bir potansiyeli olan yer. 5 yıldızlı oteller dışında ucuz konaklayacaklar yerlerimiz yok. Belediyenin kendi işlettiği yerler yok. Merkezde şık bir konaklama tesisi, olabilir. Sahilde 1 çay 40 liraya satılıyor. Başiskele’nin çeşitli yerlerinde manzara cafe formatında yerler ve sahilde sosyal tesisler yapılabilir. Normal kafeler kadar lüks ama uygun fiyatlı yerler olabilir.

“ARKAMDA CEKETİNİ KOYSA KAZANIR PARTİSİ YOK”

Serinköye Mahalle konağı yapılmış depo olarak kullanılıyor. Diğer mahallelerde de öyle. Yaptım oldum şeklinde değil. İşin ehli insanlar ile her bir kuruşun karşılığını alabileceğimiz yatırımlar yapılacak. Başiskele Belediyesinde 25 yıldır yönetmenin rehaveti ve mental yorgunluğu var. Ben merkeziyetçi bir yapı var. İşin ehli insanlar ile albenisi olan yatırımlar yapılacak. Başiskele Belediyesini kazanırsam 5 yıl sonra tekrar oy isteyebilmek için vatandaşa dokunmak lazım. Benim arkamda ceketini koysa kazanırsın partisi yok. Burada hasbelkader bir mucizeyi başardık, kalıcı olmak için 7 gün 24 saat olağanüstü çalışmak lazım” dedi.

“BELEDİYE YÖNETMEYE SUSSUZ”

Mutlu konuşmasının devamında, “Yeniköy’de Ilıca tesisleri var. O sıcak suyun seralardan geçirilmesi oldukça önemli. Bir teleferik organizasyonu burada neden olmasın? Bunların çoğu detay. Bizim partimiz belediye yönetmeye susuz kaldı. Bizim genel başkanımız 2 dönem Sivas Belediye Başkanlığı yaptı. Belediyecilikte yaptıklarımız ile iktidara gelmişiz. Başiskele Belediyesi Saadet Partisi Belediyesi olursa tüm Türkiye’ye rol model olacak çalışmalara imza atacak. Eski Belediye Başkanlarımızın bedava danışmanlığı, istişareleri, akıl vermeleri olacak. Hem ekip arkadaşlarımız hem de ücretsiz ehil insanlar ile projeler ortaya koyacağız.

“ÖNCE HALK”

Bizde en güzel yerler kurum ve kuruluşlarla verilmiş. İlçe olarak kendi malımıza, kendi toprağımıza, kendi paramıza sahip çıkacak anlayış içindeyiz. İlçe sınırlarında kamu arazileri kurum ve kuruluşlardan önce halkın refahına kullanılacak. Hükümet, Büyükşehir Beleidyesi ve İlçe Belediyesi aynı partide olunca kronikleşmiş sorunlara ses çıkmıyor. Sanayi alanında fabrika bacası dibinde konut var. Yerinde kentsel dönüşüm konusunda Büyükşehirde en yüksek sesi çıkarmamız gerekebilir. Sepetlipınarda fabrika bacası dibinde yaşıyor insanlar. Evlerini de satamıyor. Yüksek sesle kararlı şekilde çözülmesi lazım meseleler. Ciddi bir yapılanma gerekiyor. Bu meselelere yer veremiyoruz” dedi.

“KAZANAN 2 PUANLA BELLİ OLUR”

Mutlu en önemli vurgusunda, “Seçimi kazansak da kaybetsek de 2 puanla belli olacağını düşünüyorum. Bıçak sırtı bir seçim olacak. CHP olacak İYİ Partili olacak Saadet Partili Saadet olacak yeni yüzler olacak. Seçimin 2 puan ile belli olacağını düşünüyorum” dedi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber