Zekeriya Özak isim vermedi ama Lütfü Türkkan’a verdi veriştirdi!

İYİ Parti’den Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Zekeriya Özak çekildiğini duyurdu. Zekeriya Özak isim vermeden Lüftü Türkkan’ı eleştirdi. Özak açıklamasında, “İYİ Parti Kocaeli yerel siyasetini 1 kişi yönlendirmeye çalışıyor” dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi eski Başkan Vekili Zekeriya Özak, İYİ Parti Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığından çekildiğini açıkladı. Özak, Lütfü Türkkan’a isim vermeden tepki gösterdi. Özak, Türkkan’ın tarafsız olmadığını iddia etti.

SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞTI

Zekeriya Özak sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı: Bilindiği üzere 1 ay kadar önce İYİ Parti Kocaeli Büyükşehir Belediyesi başkan aday adaylığımı açıklamıştım. Bu süre içinde yaptığımız ziyaret ve toplantılarda kentimiz sorunları ve çözümleriyle ilgili son derece faydalı çalışmalarda bulunduk.

“BÜYÜK SEVİNÇLE KARŞILANDIK”

Teşkilatlarımızda moral ve motivasyonu arttırmaya çalıştık. Gittiğimiz yerlerde büyük bir sevinçle karşılandık. Kente geçmişte uzun yıllar hizmet etmiş, kenti sokak sokak bilen ve yüzbinlerce kişiyle hemhal olmuş birisi olarak amacım İYİ Parti'nin oy oranlarını azami oranda yükseltmekti.

“İSMİ HARİÇ TARİF EDİYOR”

Biz bu gayretle çalışırken gördük ki İYİ Parti Kocaeli yerel siyasetini 1 kişi yönlendirmeye çalışıyor. Tarafsız kalması ve son noktada fikrini söylemesi gerekirken gazetelerde adayı ismi hariç tarif ederek yönlendirme yaptığını üzüntüyle takip ettik.

“SEÇİM SONUCU ONUN ESERİ OLACAKTIR”

Böylesine adil olmayan, antidemokratik bir yarışta daha fazla bulunmak istemediğimden aday adaylığından çekiliyorum. Son genel seçimde alınan sonuç gibi önümüzdeki yerel seçimdeki muhtemel sonuçta en başta onun eseri olacaktır. Kamuoyunun bilgisine saygılarımla sunarım.”

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber