Kocaeli Üniversitesi öğrencileri yemek zammına tepkili: TÜİK ile orantısız

Kocaeli Üniversitesi yemekhanesinde yemek ücretlerine yüzde 130 zam yapıldı. 13 lira olan yemek ücreti 30 liraya yükseltildi. Duruma tepki gösteren öğrenciler rektörlüğe dilekçe verdi.

Kocaeli Haber - Kocaeli Üniversitesi öğrencileri yemek zammına tepkili

Kocaeli Üniversitesi’nde yemekhane ücretlerine yüzde 130 zam yapıldı. Geçen sene 13 TL olan bir öğün öğrenci yemeği, 2024-2025 döneminde 30 TL'ye yükseldi. Zam miktarının TÜİK'in yıllık enflasyonuna göre orantısız olduğunu söyleyen üniversite öğrencileri duruma tepki gösterdi.

DİLEKÇE YAZDILAR

Kocaeli Üniversitesi’nde bulunan 19 öğrenci kulübü kararın yeniden değerlendirilmesi için rektörlüğe dilekçe yazdı. Rektörlüğe yazılan dilekçede şu ifadeler yer aldı: “Kocaeli Üniversitesi öğrenci kulüp ve topluluklar olarak, bizler, üniversitemizin öğrencilerinin daha verimli bir akademik yıl geçirmesi için emeğimizden esirgemeden var gücümüzle çalışıyor ve çabalıyoruz. Üyelerimizle ilişki kuruyor, fikirlerini dinliyor, dertlerine temas ediyoruz.

“TEKRAR GÖZDEN GEÇİRİLSİN”

Bu dilekçeyle Kocaeli Üniversitesi öğrenci kulüp ve topluluklar olarak üye öğrencilerimizin sesini sizlere ulaştırmayı amaçladık. Kocaeli Üniversitesi kulüplerine üye öğrencilerin talep ve görüşleri doğrultusunda, mevcut ekonomik şartlar göz önüne alınarak, 2024-2025 eğitim öğretim yılında; 1. Yemekhanenin bir öğün yemek ücretine gelen %130 oranındaki TÜİK yıllık enflasyonuna orantısız zammın ve 2. Yemekhanenin öğrenci indirimli yenen 2. öğününün indirim hakkının kaldırmasa yönünde alınan kararın, tekrar gözden geçirilmesini talep ediyoruz. Gereğini saygılarımızla arz ederiz.”

DİLEKÇEDE İMZASI BULUNAN 19 ÖĞRENCİ KULÜBÜ;

Aikido ve Budo Kulübü
Atatürkçü Düşünce Kulübü
Bilim Kurgu ve Fantastik Kurgu Kulübü
Biyoloji Kulübü
Çizgi Roman ve Animasyon Kulübü
Dans Kulübü
Gastronomi Kulübü
Genç TEMA Kulübü
İletişim Kulübü
İnsan Hakları Kulübü
İşletme Kulübü
Kocaeli Ombudsman Kulübü
Müzik Kulübü
Rock Kulübü
Sinema Kulübü
Siyasal Bilimler Kulübü
TMMOB Öğrenci Üye Komisyonu
Türkoloji Kulübü
Uluslararası İlişkiler Kulübü

Kocaeli Üniversitesi Yemekhane ücreti Boykot
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber