Doğu Marmara Bölge Planı lansman toplantısı gerçekleştirildi

TR42 Doğu Marmara Bölgesi'nde ''Yeşil dönüşüm odaklı yenilikçi üretim üssü, dirençli şehirleri ile yaşam merkezi, MARKA Bölge olmak'' vizyonu ile hazırlanan Doğu Marmara Bölge Planı’nın Lansman toplantısı Vali İlhami Aktaş başkanlığında gerçekleştirildi.

Kocaeli Haber- Akçakoca toplantı salonunda gerçekleştirilen programa; Vali İlhami Aktaş’ın yanı sıra Başiskele Kaymakamı Soner Şenel, Gölcük Kaymakamı Müfit Gültekin, Kandıra Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Karamürsel Kaymakamı Kemal İnan, Kartepe Kaymakamı Hasan Öztürk, Körfez Kaymakamı Uğur Kalkar, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Yardımcısı Prof. Dr. Hasari Çelebi, kurum müdürleri, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu, oda başkanları ve ilgili kurum yetkilileri katıldı.

SUNUMLARIN YAPILMASIYLA SONA ERDİ

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu’nun açılış konuşmalarıyla başlayan program; Doğu Marmara Kalkınma Ajans yetkilileri tarafından 2024-2028 Doğu Marmara Bölge Planı ve bu plan çerçevesinde bölgede yapılacak çalışmaları içeren sunumların yapılmasıyla sona erdi.

ÜÇ ALT BÖLGE TİPOLOJİSİ TANIMLANDI

Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Yalova illerini kapsayan Doğu Marmara Bölge Planı’nda, Bölge’nin iktisadi, çevresel, mekânsal ve beşerî kaynaklarını verimli ve sürdürülebilir bir şekilde kullanılması için Çekim Merkezi, Gelişen Koridor ve Dinamik Çevre olarak farklı yapısal özelliklere sahip üç alt bölge tipolojisi tanımlanmıştır. Bu üç alt bölgenin gelişimi Dirençli, Rekabetçi ve Öğrenen eksenlerinde kurgulanmıştır.

İSTİHDAMA KATKISININ ARTIRILMASI HEDEFLENMEKTEDİR

Kamu ve özel sektöre yönelik somut proje önerilerini de içeren Doğu Marmara Bölge Planı’nda; Dayanıklı Kentlerin Oluşturulması, Çevresel Sürdürülebilirliğin Sağlanması, Sosyal Bütünleşmenin Sağlanması, Akıllı ve Yenilikçi Üretimin Geliştirilerek Global Üretim Üssü Olunması, Verimlilik Odaklı Dönüşüm Teşvik Edilerek Sürdürülebilir Üretimin Sağlanması ve Sektörlerin Dayanıklılığının Artırılması, Bölge’nin Üretim, İş, Yatırım ve Finansal Ekosistemlerinin Güçlendirilmesi, İşgücü Becerilerinin Geliştirilmesi ve Yeteneklerin İstihdama Katkısının Artırılması hedeflenmektedir.

Mustafa Çöpoğlu Hasari Çelebi İlhami Aktaş
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber