Asırlık eğitim meleği Hayriye Duruk'a veda

Aroma ve Gelik Restoranları'nın sahibi Ömer Duruk'un eşi Hayriye Duruk 100 yaşında hayatını kaybetti.

Türkiye'nin en önemli ve en eski meyve suyu şirketlerinden olan Aroma'nın ve Gelik Restoranları'nın sahibi, TBMM Üstün Hizmet Ödülü alan işadamı merhum Ömer Duruk'un eşi Türkiye'deki ilk fırıncılık ve pastacılık bölümlerinin olduğu laboratuvarlarının bulunduğu liseyi yaptıran Hayriye Duruk vefat etti.

TÜRKİYE'DE İLKİ BAŞARMIŞTI

100 yaşında yaşama veda eden Duruk, kız evlat olmasından dolayı okula gönderilmedi ve o da okula duyduğu özlemini eşinin vefatıyla bambaşka bir noktaya taşıyarak, eşi Ömer Duruk'tan kendisine miras kalan 50 daireyi satıp 10 milyon dolar harcayarak Büyükçekmece'de bin 200 kız öğrencinin okuyacağı Türkiye'de bir ilk olan fırıncılık ve pastacılık bölümlerinin olduğu laboratuvarlarının bulunduğu Büyükçekmece Hayriye Duruk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni kurdu.

"O BİR ASIR YAŞAYAN MELEKTİ"

Sabah Gazetesi'nden Mustafa Kaya'nın haberine göre, cenaze merasiminde konuşan oğlu Dr. Metin Çetin Duruk, "Bana okulda ne öğreniyorsan bana da öğret dedi. Okumaya hasret anneme okuma yazmayı öğrettim. O da kızlar okusun diye okullar yaptırdı. O bir asır yaşayan bir melekti. Onu okuma imkanı sağladığı kız öğrencileriyle cennetine uğurladık" dedi. Hayriye Duruk eşi Ömer Duruk'un Bakırköy'de yaptırdığı Ataköy Ömer Duruk Camii'nden kaldırıldı.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber