Ak Parti Gaziantep İl Başkanı Murat Çetin kimdir, kaç yaşında? Murat Çetin evli mi, yeni eşi kimdir?

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Murat Çetin, Naz Akdoğan ile evlendi. Çiçeği burnunda çiftin görkemli düğününe siyaset camiasından çok sayıda isim katıldı.

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde karısını ve oğlunu kaybeden AK Parti İl Başkanı Murat Çetin, 28 Ocak'ta kendisinden 20 yaş küçük olan Naz Akdoğan ile nişanlanmıştı. Çetin Mart'ın ilk haftasında Akdoğan ile dünyaevine girdi. Mutlu çiftin düğününe protokol akın etti.

SİYASİ PARTİLERİN BAŞKANLARI YALNIZ BIRAKMADI

Sosyal medya hesabı üzerinden mutluluğunu dile getiren Çetin, "Mutlu günümüzde bizimle birlikte olan ve nikah törenimize katılarak bizleri onurlandıran: AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Sayın Erkan Kandemir, Grup Başkan Vekilimiz Sayın Abdülhamit Gül, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcımız Sayın Abdullah Tancan, Gaziantep Valimiz Sayın Kemal Çeber, Kilis Valimiz Sayın Tahir Şahin, MKYK Üyelerimiz Sayın M. Sait Kirazoğlu, Sayın Serpil Kavrak, Milletvekillerimiz Sayın Ali Şahin, Sayın Derya Bakbak, Sayın Mesut Bozatlı, Sayın İrfan Çelikaslan, Sayın Bünyamin Bozgeyik, CHP Gaziantep Milletvekili Sayın Melih Meriç, Şahinbey Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu, CHP İl Başkanı Sayın Reis Reisoğlu, ilçe başkanlarımız ve teşkilat mensuplarımıza, İlçe Belediye Başkanı ve adaylarımıza, Cumhur ittifakından MHP İl Başkanı Sayın Mustafa Bozgeyik, HÜDA Par İl Başkanı Sayın Faruk Göçer, BBP İl Başkanı Sayın Orhan Kızılaslan ile il-ilçe her üç kademe teşkilat mensuplarımıza, eş, dost, akran ve akrabalarımıza, Çetin ve Akdoğan ailesinin kıymetli mensuplarına, çiçek ve telgraf göndererek yanımızda olan herkese, eşim Naz hanımla birlikte sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Daha mutlu günlerimizde yine birlikte oluruz inşallah" şeklinde paylaşım yaptı.

MURAT ÇETİN KİMDİR?

16 Temmuz 1972'de Gaziantep'te doğan 52 yaşındaki Murat Çetin, eğitim hayatına Gaziantep'te başladı. İlk, orta ve lise eğitimini Gaziantep'te tamamlayan Çetin, 1994 yılında Çukurova Üniversitesi'nde Peyzaj Mimarlığı bölümünden mezun oldu. Aynı üniversitede "Tarihsel açıdan Gaziantep'in kentsel gelişimi" konulu yüksek lisans tezini tamamladı. 1995 yılından bu yana Gaziantep'te tekstil ve zeytinyağı üretimi yapan şirketlerinin yönetim kurulu başkanlığını yapıyor.

SİYASİ KARİYERİ

2001 yılında AK Parti Gaziantep Şehitkamil İlçesi kurucu yönetim kurulu üyesi olarak siyasi kariyerine başlayan Murat Çetin, 2009-2014 yılları arasında Gaziantep İl başkanlığında il yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptı. 2011 ve 2018 yıllarında milletvekili aday adaylığına başvurdu. Şahinbey ve Şehitkamil ilçe başkanlıkları için genel merkez tarafından mülakatlara davet edilen Çetin, 7 Temmuz 2023 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle AK Parti Gaziantep İl Başkanlığı görevine atandı.

EŞİ VE OĞLU KAYBETTİ

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremde, Çetin ailesi büyük bir trajedi yaşadı. Enkaz altında kalan eşi Diş Hekimi Aylin Çetin ve 19 yaşındaki oğlu M. Fevzi Çetin'i kaybeden Murat Çetin, enkazdan sağ olarak çıktı. Hayatta kalan tek evladı Zeynep Çetin, eczacılık fakültesinden mezun oldu.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber