Aleyna Tilki’ye şantaj! Savcılığa koştu

Aleyna Tilki, siber saldırıya uğradı. Şarkıcının kişisel bilgilerini çalan ve bu bilgileri üçüncü şahıslarla paylaşmakla tehdit eden saldırgana 4 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Ünlü şarkıcı Aleyna Tilki, siber saldırının kurbanı oldu. Şarkıcının kişisel verileri, adli makamlarca erişilebilen bilgiler, ev adresi, T.C. kimlik numarası ve nüfus kaydı gibi detaylar, İ.Y. isimli bir kişi tarafından ele geçirildi ve Tilki'nin babası ile asistanına gönderildi. Tilki'nin avukatı, şarkıcının Türkiye genelinde tanınan ve saygı gören bir sanatçı olduğunu ve kişisel bilgilerinin hukuka aykırı bir şekilde ele geçirildiğini belirttiği dilekçesinde, şunları ifade etti:

"Bir organize suç örgütü tarafından kişisel verilerinin ele geçirilmesi ve maddi kazanç sağlama amacıyla Tilki ve ailesini bilgilendirme tehdidi altında bulundukları düşünülmektedir."

SORUŞTURULMA BAŞLATILDI

Savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı. Hesap sahibinin İ.Y. olduğu tespit edildi. Şüpheli, hesabın kendisine ait olduğunu ancak çalındığını iddia etti.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber