Demet Akalın Kocaelili mi? Akalın kaç yaşında? Demet Akalın'ın kariyer geçmişi? İşte detaylar...

Demet Akalın kimdir? Demet Akalın nasıl ünlü oldu? Demet Akalın'ın kariyeri? Demet Akalın nereli, kaç yaşında? Soruların cevaplarını Akalın hayranları için derledik. İşte detaylar...

Ünlü şarkıcı Demet Akalı başarısı ve özel hayatı ile sık sık gündemde yer alıyor. Milyonlarca hayranı bulunun ünlü popçunun hayat hikayesi birçok kişi tarafından merak ediliyor. Ünlü şarkıcı Demet Akalın hakkında merak ettiklerinizi sizler için araştırdık.

DEMET AKALIN KİMDİR?

Ünlü şarkıcı Demet Akalın 23 Nisan 1972 tarihinde tarihinde Ali ve Şenay Akalın çiftinin kızı olarak Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde doğmuştur. Boşnak, Tatar ve Laz kökenli bir ailenin bireyi olarak dünyaya gelen Demet Akalın, ilköğretimini lise eğitimini Gölcük’de tamamladı.

KARİYERİ...

Kariyerine ilk olarak mankenlik yaparak başlayan Demet Akalın, Neşe Erberk’in ajansında mankenlik yaptı. Aynı zamanda 1990’lı yıllarda çeşitli sinema filmlerinde ve televizyon dizilerinde oyunculuk yaptı. 1992 yılında “Günlerden Pazar”, 1994 yılında “Tele Anahtar” ve aynı yıl Hülya rolüyle “Sensiz Olmaz” filmlerinde rol aldı. Ece Sükan ile beraber Hayatın Anlamı isimli TV Filminde rol aldı.

Mankenlikle birlikte gazinolarda şarkı söylemeye başladı ve bunun bir sonucu olarak 1996’da ilk stüdyo albümü “Sebebim”i piyasaya sürdü. Bu albümü çok ses getirmeyen sanatçı, daha sonradan çıkış şarkısı “Aşkın Açamadığı Kapı” ile Kral TV Video Müzik Ödülleri’nde Yılın Şarkısı ödülünü kazandı. Daha sonra, MÜ-YAP’tan altın sertifika alan Kusursuz 19 (2006) ve Dans Et (2008) gibi 2000’ler boyunca çıkardığı albümlerle başarı yakaladı.

Yayımlandığı yıl Türkiye’nin en çok satan albümü olan Pırlanta (2015) dahil olmak üzere satış başarısı elde eden albümlerle 2010’larda Türk pop müziğinde ön planda kalmaya devam etti. Türkiye’de liste başı olan “Afedersin”, “Mucize”, “Toz Pembe” ve “Hayalet” hitlerinin yanı sıra “Tecrübe”, “Çanta”, “Olacak Olacak”, “Sabıka”, “İlahi Adalet” ve “Ders Olsun” şarkıları da ilk beş başarısı gösterdi.

İŞTE DEMET AKALIN’IN ALBÜMLERİ

1996: Sebebim

2003: Unuttum

2004: Banane

2006: Kusursuz 19

2008: Dans Et

2010: Zirve

2012: Giderli 16

2014: Rekor

2015: Pırlanta

2016: Rakipsiz

2019: Ateş

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber