Hadise kaç yaşında? Hadise evlendi mi? Hadise nereli? işte detaylar...

Ünlü sanatçı Hadise'nin hayatı Türkiye'de en çok merak edilen şarkıcılardan biri oldu. Hadise nereli, kaç yaşında, evli mi? Hangi albümleri çıkarttı? işte detaylar...

Türkiye'nin en ünlü şarkıcılarından birisi olan Hadise kaç yaşında? Nereli, müzik hayatına nasıl başladı? En çok araştırılanlardan birisi oldu. Peki Hadise kaç yaşında? Hadise evli mi? Hadise'nin sanat dünyasına nasıl katıldı?

İŞTE HADİSE'NİN HAYATI

Hadise Açıkgöz kimdir, Hadise aslen nereli?” soruları ünlü şarkıcının hayranları tarafından sıklıkla araştırılıyor. Hadise Açıkgöz, 1985 yılında Belçika'da doğdu. 38 yaşındaki Belçikalı-Türk şarkıcı ve söz yazarı Hadise, Sivas kökenli bir ailenin kızı olarak büyüdü. Müzik kariyerine ilk adımlarını 2003 yılında Belçika'da düzenlenen Idool 2003 yarışmasına katılarak attı. Yarışmada birinci olamamasına rağmen, albüm teklifleri almaya başladı. 2005 yılında yayımlanan ilk stüdyo albümü Sweat'te yer alan Stir Me Up şarkısıyla Belçika'da ve Türkiye'de tanınmaya başladı. Türk basınının ilgisini çekmesiyle birlikte kariyerini Türkiye'de sürdürmeye karar verdi. Türkiye'de müzik dünyasında başarılı bir kariyer elde eden Hadise, geniş bir hayran kitlesi edindi.

ALBÜMLERİ

2008’de ikinci stüdyo albümü olan Hadise'yi yayımladı. İngilizce ve Türkçe şarkılardan oluşan bu albümde yer alan Deli Oğlan şarkısı Türkiye'de büyük bir hit haline geldi. Aynı yıl içinde, Serdar Ortaç'ın Nefes albümünde yer alan Düşman adlı şarkıda Serdar Ortaç ile düet yaptı. 2009 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi Düm Tek Tek şarkısıyla temsil ederek dördüncü oldu. Bu yarışma Hadise'nin popülerliğini artırdı. Aynı yıl içinde Fast Life ve Kahraman adlı albümlerini piyasaya sürdü. Kahraman albümünün çıkış şarkısı olan Evlenmeliyiz ile tekrar müzik listelerinde yer aldı. 2011’de beşinci stüdyo albümü olan Aşk Kaç Beden Giyer? albümünü yayımladı. Albümdeki Superman, Aşk Kaç Beden Giyer? ve Mesajımı Almıştır O gibi şarkılara klip çekti. 2014’te ise Tavsiye adlı bir albüm daha yayımladı.

İLİŞKİ DURUMU

Hadise, müziğinde Christina Aguilera, Brandy ve Beyoncé gibi isimlerden ilham aldığını belirtmektedir. Etkilendiği sanatçılar arasında Prince, Janet Jackson, Tina Turner, Alicia Keys, Toni Braxton, Jamiroquai ve U2 gibi isimler de bulunmaktadır. Hadise'nin ana dili Türkçe olmakla birlikte iyi derecede Felemenkçe, Fransızca, Almanca ve İngilizce bilmektedir. Belçika'nın Hasselt şehrinde pazarlama üzerine lisans eğitimi almıştır. Tüm boş zamanlarını müziğe ayırdığını ve genellikle söz yazıp beste yaptığını belirtmektedir. Acun Medya'nın projesi olan O Ses Türkiye'nin jüri üyeliğini 2011-2013 Ekim ayından itibaren Show TV'de başlayarak sürdürmüştür. Daha sonra sırasıyla Star TV ve tv8'e geçmiştir. Hadise ilk eşi Mehmet Dinçerler ile 5 ay evli kaldıktan sonra boşanmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber