Şeyma Subaşı’dan ‘gizli reklam’ iddiası! Ticaret Bakanlığı 550 bin TL ceza verdi

Acun Ilıcalı'nın eski eşi Şeyma Subaşı, "Yeniden aşık oldum" açıklamasıyla sosyal medyada dikkat çektikten sonra, Instagram hesabında gizli reklam yaptığı gerekçesiyle Ticaret Bakanlığı'ndan büyük bir ceza aldı.

Acun Ilıcalı'nın eski eşi Şeyma Subaşı, sosyal medyada "Yeniden aşık oldum" açıklamasıyla gündeme gelmesinin ardından başı dertte. Instagram hesabında gizli reklam yaptığı tespit edilen Subaşı, Ticaret Bakanlığı'ndan büyük bir ceza aldı. Bakanlık, Subaşı'nın yediği, içtiği, gezdiği ve giydiği her şeyi paylaşarak birçok markanın tanıtımını yaptığını, ancak bu paylaşımlarının 'reklam' olarak belirtilmediğini belirledi.

550 BİN TL CEZA

Sosyal medya hesabını ciddi bir kazanç kapısı haline getiren Şeyma Subaşı'nın, reklamlarını gizli yapması nedeniyle 550 bin 59 lira para cezasına çarptırıldığı açıklandı. Şeyma Subaşı'nın şikayete konu olan markaların reklamları için ne kadar ücret aldığı bilinmemekle birlikte, gizli reklam uygulamasının ciddi sonuçlara yol açabileceği vurgulandı. Bu ceza, sosyal medya üzerinden yapılan reklamların açık ve şeffaf olması gerektiğini bir kez daha gözler önüne serdi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber