TÜRKİYE'DE TELEFON DOLANDIRICILARIN AĞINA DÜŞENLERİN LİSTESİ... HERKESİ ŞAŞIRTACAK!

Türkiye'de yüzlerce insan telefon dolandırıcılığı çetesinin ağına düşüyor. Sıradan halkın bir anlık gaflete düşerek yaptıkları hamleler maalesef banka hesaplarının boşalmasına ve ciddi mağdur olmalarına sebep olurken, Nokta TV ailesi olarak biz de halk dışında ünlü camiasından kimlerin bu ağa düştüğünü araştırdık.

Çıkan sonuçlar içlerinde siyaset dünyasının tanınmış isimleri kadar profesörlerin sayı olarak çoğunluğu da şaşkınlık yarattı.

İşte çetenin telefon bankacılığı ile yaptıkları dolandırıcılık hikayesinin içinde çekilen 10 ünlü isim..

1. Ünlü gazeteci Taha Akyol üzerine kayıtlı hatların terör guruplarının eline geçtiğini bu sebepten devlete destek olması gerektiğini belirterek 200 bin TL'sini kaptırdı.

2. Eski Çevre Bakanı Fevzi Aytekin yine aynı yöntemle 500 bin TL'sini kaptırdı.

3. Kendisini Trabzon Valisi olarak tanıtan çete elemanları Galatasaray'ın önemli futbolcularından Burak Yılmaz'dan 10 bin TL aldı.

4. Yardımseverliği ile bilinen Galatasaray Kulübü'nün eski yöneticisi Abdürrahim Albayrak, fakirlere erzak toplanacağı bahanesi ile 40 bin TL'sini kaptırdı.

5. Özel bir üniversitede Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ayşe Nilüfer Narlı telefon dolandırıcılığıyla 500 bin TL ve değerli ziynet eşyalarını kaptırdı.

6. Özel bir üniversitede görev yapan Prof. Dr. Canan Karatay telefonda 50 bin dolar ve 10 bin Türk lirasını kaybetti.

7. Erdoğan Üniversitesinde görev alan Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu çete liderlerine 117 bin dolar kaptırdı.

8. Matematikçiler Dernek Başkanı Prof. Dr. Ömer Akın aynı yöntemle kredi kartının terör örgütü tarafından ele geçirildiğini belirterek 99 bin TL'sini kaptırdı.

9. Özel bir üniversitede görev yapan Prof. Dr. Çetin Bolcal telefonda kendisini tehdit eden çeteye 100 bin dolarını kaptırdı.

10. Ünlü ceza hukukçusu Prof. Dr. Erdener Yurtcan çeteye 4.5 milyon lirasını kaptırdı.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber