Uraz Kaygılaroğlu'dan yanıt geldi: Ülkede cinayetler bitecekse ben oyunculuğu bırakırım

Türkiye işlediği cinayetleri kan donduran katil Semih Çelik’in İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil’i yarım saat arayla vahşice katletmesini konuşurken Uraz Kaygılaroğlu'nun "sanat için" verdiği pozlar gündeme bomba gibi düştü.

Kocaeli Haber- Uraz Kaygılaroğlu açıklama yaptı

Geçtiğimiz aylarda yayınlanan bu fotoğraflar gündemi meşgul eden kadına şiddet e cinayet haberleriyle yeniden gündeme geldi. Uraz Kaygılaroğlu sosyal medyada yapılan linç kampanyası ve yayınlanan fotoğraf kareleri hakkında açıklama yaptı. Ünlü oyuncunun eski sevgilisi Sayna Soleimanpour 'a ait olan fotoğrafların bir "sanat çalışması" olduğu söylemesi tepkileri dindirmedi.

KIZ ARKADAŞIMIN SERGİSİYDİ

Nevşin Mengü'nün YouTube yayınına katılan Uraz Kaygılaroğlu, serginin kendisine ait olmadığını ve bir sanatçının işinde yer aldığını belirterek, "Sergi benim değildi. Başka bir sanatçının sergisiydi, ben sadece bir işinde yer aldım. O dönem ki kız arkadaşımın ilk kişisel sergisiydi" dedi. Tepkilerin bu kadar büyüyeceğini tahmin edemediğini ifade eden oyuncu, "Tepkilerin nereye varacağını, kadın cinayetlerine varacağını tahmin edemedim. Toplumun dinamiklerini ve yaralarını ne kadar tetikleyeceğini öngöremediğim için özür dilemiştim fakat anladığım kadarıyla bu özür de kabul görmedi" dedi. Semih Çelik’in işlediği cinayetin ardından kendisinin olayın bir parçası haline gelmesinin üzüntü verici olduğunu vurgulayan Kaygılaroğlu, "Hem Ayşenur'un hem İkbal'in ailesi ve sevenleri başta olmak üzere tüm Türkiye özelinde çok üzgün olduğumu söylemek istiyorum. Semih Çelik adlı caninin yaptığı bu eylemin sonucunda bu işin öznelerinden biri haline gelmiş olmak beni çok üzdü" diyerek kendisini savunurken yaşanılan olaylarda kendisinin hedef gösterilmesine de bir anlam veremediğini belirtti.

'BİR KİŞİYE BİLE ZARAR VERMEDİM'

Ünlü oyuncu son olarak, "Genelde bu iş biraz 'cambaza bak' gibi oluyor, yani olup bitenden ziyade bir hedef belirleniyor. Aslında konunun özelinden biraz uzaklaşıyoruz gibi" dedi. Sosyal medyada hedef gösterilmenin sorunları çözmediğini belirterek, "Ben parmağıma oje sürmüşüm, etek giymişim, rol icabı başka bir erkekle öpüşmüşüm, bir yerde yer almışım. Bunların hiçbiri suç değil, beni suçlu yapmaz. İnsanlar istedikleri gibi yaşayabilir, bir kişiye verdiğim zarar yok. Konu bununla alakalı değil" açıklamasını yaptı.

ESKİ SEVGİLİSİ AÇIKLAMA YAPTI

Kaygılaroğlunun bu açıklamasının üzerinden çok geçmeden serginin sahibi olan eski sevgilisi Sayna Soleimanpor'da sosyal medyadan açıklama yaptı. Soleimanpor "Sevgili dostlar, merhaba. Geçtiğimiz günlerde ne yazık ki Türkiye'de hepimizi derinden sarsan trajik olaylar yaşandı. Bu olaylarla hiçbir şekilde ilgisi olmayan iki eserimin, trol hesaplar tarafından başlatılan bir linç kampanyası kapsamında dolaşıma sokulduğu bilgisini aldım. Sosyal medyayı aktif kullanan biri değilim; Instagram'ı yalnızca portfolyo niteliğinde ve tanıdığım kişilerle iletişim kurmak için kullanıyorum. Twitter ve diğer sosyal medya platformlarını kullanmıyor ve bunlara ilgi duymuyorum.

'GÜNDEMİ BU KONUYLA MEŞGUL ETMEK İSTEMİYORUM'

Sergi süresince söyleşiler düzenleyerek ve soru-cevap etkinlikleri yaparak, eserlerini merak edenlere gerekli açıklamaları zaten sunmuştuk. Sergi metni internette mevcut. Ancak, eserlerimin asılsız spekülasyonlara ve gündem manipülasyonlarına malzeme edilmesi karşısında, ilerleyen günlerde eserlerimin içeriğini detaylı bir şekilde anlattığım bir paylaşım yapacağım. Şu anda ise bu hassas dönemde gündemi bu konuyla meşgul etmek istemiyorum. Hepimizin odağı, asıl suçlulara ve yetkili mercilere yönelmiş olmalı. Paylaşım için daha uygun bir zamanı bekleyeceğim; ilgilenenler takipte kalabilir. Öte yandan, Twitter ve diğer platformlarda şahsımla ilgili spekülasyon ve hakaret içerikli paylaşımlar yapan hesaplar tespit edilmekte ve haklarında suç duyurusunda bulunulmaktadır.
Sevgilerimle." diyerek kendisini savundu.

Semih Çelik İkbal Uzuner Uraz Kaygılaroğu
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber