Ücretli taşınacaklarına tepki gösterdiler! “Bu kadar zulüm olmaz”

65 yaş üstü vatandaşların ücretli taşınacağı kararına tepki gösteren 65 yaş üstü vatandaşlar “Bu kadar zulüm olmaz” şeklinde isyan etti.

Dolar kuru, ÖTV zammı ve brent petrol fiyatlarındaki artışla birlikte akaryakıt fiyatları da arttı. Benzin ve motorinin fiyatı yeni zamlarla birlikte 35 TL'ye dayandı. Akaryakıt fiyatlarının zamlanmasının ardından birçok şehirde ulaşıma zam geldi. Zam kararının yanı sıra düzenleme yapılmaması halinde 15 Ekim’den sonra şehit yakınları, polis, gazi ve basın mensupları hariç ücretsiz yolcu taşınmayacak.

“BİR SEFER BİNİLSİN”

Emekli zammında umduklarını bulamayan emekliler ulaşımın yeniden ücretli olması kararı ile birlikte bir kez daha hayal kırıklığına uğradılar. Ücretli ulaşım kararını gazetemize değerlendiren emekliler duruma sitem etti. 65 yaş üstü vatandaşlardan Muhittin Urallu, “Yakıt pahalı olduğu için ortak noktada buluşulmalı ben bir sefer binilsin mazotta pahalı şoförler de haklı. Avrupa’da zaten bedava biz Avrupa olamayız” dedi.

“DEVLET KENDİ ZAM YAPIYOR”

Ücretsiz ulaşım hakkının ellerinden alınmaması gerektiğini ifade eden Ali Varol, “Devletin yardım yapması gerekiyor ama devlet en başta kendi zam yapıyor. O yüzden ortak bir noktada buluşulması gerek” dedi.

“EMEKLİDEN VE SAKATTAN MI TASARRUF EDİLECEK”

Nuri Yalçın ise, “Kaldırılmaması gerekiyor çünkü vatandaşlar zaten asgari ücretin altında kalıyor bu adam otobüse binse her gün maddi açıdan kaldıramaz bula bula bunu mu bulmuşlar. Engellilerinkini bile kaldırıyorlar tasarruf ederken emekliden sakattan mı edecek. Zenginden alacağı yerde en fakir insandan alınıyor kesinlikle yanlış bir uygulama ben de emekliyim bir lira zam almadım” şeklinde konuştu.

“BU KADAR ZULÜM OLMAZ”

Fehmi Sezer ise, “Benzer şeyler bu millete bu kadar zulüm olmaz. Suriyelilerle tanınan bu imkanlar buradaki insanlara tanınmıyor. Sadece bu değil hastanede ilaçlar kalkmış bir sürü sorunlar var” dedi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber