Ali Gürdal: Biz birilerinin arka bahçesi değil, antrenörüz!

TÜFAD Başkan Adayı Ali Gürdal genel kurulda yaptığı konuşmada “Biz birilerinin arka bahçesi değil, antrenörüz” dedi.

BİZİM KİMSE İLE BİR SIKINTIMIZ YOK

Ali Gürdal konuşmasında şu ifadelere yer verdi: Neden adayız? Tek tek anlatayım. Bu salona bakınca neden aday olduğumuzu hepimiz gördük. Bundan önce derneğin genel kurulları 30-40 kişi ile yapılıyordu. Ancak bugün, sıkıştırılmış bir tarihte olmasına rağmen kongreye, davanıza sahip çıktığınız için teşekkür ederim. Seçimler kazanılır kaybedilir. Bizim kimse ile bir sıkıntımız yok. Herkesi seviyoruz. Bizim sıkıntımız TÜFAD…

KONGRENİN OLACAĞINI KİMSEYE SÖYLEMEDİLER

Niyetimiz herkesin gururla takdir ettiği bir dernek oluşturmak. Sayın başkan 26 yıldır burada. Tek listeli genel kurulda kongreler çabuk bir şekilde yapılırdı. Bugün biraz uzun olacak. Ne yazık ki ben ve antrenörlerimiz genel kurulun olduğunu sosyal medyan öğrendik. Kendi hesabımdan bilgiyi yayınladım ve birçok antrenörlerimiz beni aradı. Kimseye kongre olacağına dair bir bilgi verilmedi.

NEDEN ÜYE YAPILMIYORLAR

Başkanımıza “Gençlerin önünü açalım, benim de olmama gerek yok” dedim. Remzi başkan aday olmak istediğini belirtince biz de aday olmaya karar verdik. Derneğin öncelikli işi kursları açmak zaten. Birileri yazmış, çizmiş. Biz birilerinin arka bahçesi değil, antrenörüz. Antrenör olan arkadaşlarımızın 160’ı bugün oy kullanamıyor. Neden üye yapılmıyorlar? Antrenörlerin dertleri ile dertlenirseniz sonuca varırsınız. Neden bizden bir antrenör Milli Takım eşofmanlarını giyip dolaşmasın. En çok maç oynanan, organizasyon olan yer burası neden bir tane bölge milli takım antrenörümüz yok. Bir arada sadece Baturman hocamız vardı… Şimdi?

BANA “TÜFAD NERESİ” DEDİ

TÜFAD’ın yapacağı çok şey var. İlçe karmaları yapmalıyız. Bunu yaparsanız 10 yaş grubundan karmanız olur. 130 arkadaşımıza iş sahası açılır, mesleğini icra edecek alan yaratılabilir. Bir başkanımıza “TÜFAD’a aday oldum” dedim bana “TÜFAD neresi?” dedi. 54 yaşımdayım, 30 küsür yıldır futbolun içindeyim, Kocaeli’de hiçbir yerde TÜFAD yok. Hedeflerimizin birisi de derneğin bilinirliğin artmasıdır.

ANTRENÖRÜN DEĞERİ KALMADI

Halk eğitim sistemi ile ilgili girişimler dernekte yapmalıdır. Arkadaşlarımız evraklarını KASKF’de yapıyor. TÜFAD bunun neresinde? Antrenörlerin değeri de az. Halk Eğitim Müdürü geliyor “Hocaaa” diyor, “Senin saatini keserim” diyor. Yine soruyorum… TÜFAD nerede? Sadece maçtan maça, seçimden seçime buluşuyoruz. TÜFAD’ın yapacağı bir sürü etkinlik var. Eğitim programları, kamplar vs… Bunlar gerçekleşirse sosyalleşme olur, şiddet asgariye düşer. Bunları da planlıyoruz.

KOCAELİ’DE EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİNİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ

Eğitim Yönetim Sistemi kuruldu… Ek ders ücreti karşılığında antrenörlerin eğitimi için gerçekleşiyor. İstanbul TÜFAD ve Sakarya buna başladı. 3 ve 4. sınıf öğrencilerine ders veriliyor. Kocaeli’de de hayata geçirmeye çalışacağız. Bu da bir iş sahası olarak karşımıza çıkıyor. Antrenman işleyişinde bazı sıkıntılar çıkıyor. Bir grup kuracağız ve tüm yaş gruplarında antrenman planlaması yapacağız. Üniversitemizle berabere bunu sağlayacağız. Danışma kurulu oluşturacağız. 11 tane Pro Lisanslı antrenörümüzden destek alacağız, antrenman kalitesini artıracağız.

ANTRENÖRLER ARASINDAKİ BAĞI KUVVETLENDİRECEĞİZ

670 üye ve 160 üye olmayan arkadaşımız var. İl dışındaki antrenör sayımız çok az. Antrenör ihraç edemiyoruz ne yazık ki. Remzi başkanım Amatör Kurulda, Genel Merkezde yer alıyor. Yıllardır Kocaeli futbolu adına nasıl bir karar alındı merak ediyorum. Antrenörler Birliği’ni kurabilirsek bir faaliyet yapıp antrenörlerimiz arasındaki rekabeti artıracağız aynı zamanda aradaki bağı da kuvvetlendireceğiz.

KİMSENİN KİŞİLİĞİNE BİR ŞEY DEMEDİK

Sosyal medyada ve basında herkesten destek istedik. 360 antrenöre ulaştık. Kimsenin kişiliğine bir şey demedik. Biz birilerinin arka bahçesi değiliz, antrenörüz. Ama bizim için birilerinin arka bahçesi denilmesi çok yanlıştı. Türkiye şampiyonluğu olan, Süper Amatör Lig’de şampiyon olan antrenörlerimizin üyeliklerinin olmaması çok enteresan.

BU GÜCÜN BAŞARAMAYACAĞI BİR İŞ YOK

Amatörevi var, Hakemevi var, neden Antrenörevi yapılmasın? 900 meslektaşınızın gücünü kullandığınızda yapamayacağımız hiçbir iş yok. Bir antrenör arkadaşımız bir futbolcu ile sorun yaşadı, TÜFAD’dan bir açıklama dahi yapılmadı, TÜFAD neden o antrenör arkadaşımıza sahip çıkmadı. Saat 9’dan 5’e kadar TÜFAD’ı açmak yeterli değildir. 32 yıldır antrenörlük yapıyorum ancak TÜFAD’dan kimseyi göremedim. Kısacası sahada yokuz.

YAŞAYANLAR ÜYE OLAMIYOR, VEFATLARIN ADI ÜYE LİSTESİNDE YER ALIYORDU

Pandemi zamanında simitçiler bile devletten yardım aldı bizim arkadaşlarımıza kim sahip çıktı. O zamanlarda gidip Valilikle, belediyelerle görüşülebilirdi, en azından Halk Eğitim gelirleri kesilmezdi. İlimizde maç planlamasında bile yokuz. Bakın… Taban birlikleri ile hepimiz aynı gemideyiz. Aday olduk ve herkesi hareketlendirdik. Ancak meslek büyüklerimizden kimse bizi aramadı. İlk aldığım Hazirun listesinde vefat eden hocalarımız vardı. Şimdi çıkarılmış. Yani yaşayanlar üye olamıyor, vefatların adı üye listesinde yer alıyordu.

HEP BİR ARADA, İÇ İÇE OLACAĞIZ

Kocaelispor başkanı ile konuşup sezon öncesinde antrenörlerimiz için kombine kart alınıp maçlara rahatlıkla girip çıkmasını isteriz. Projelerimizden birisi de bu. Büyükşehir hakemlere de kulüplere de destek veriyor. Biz de antrenörlerimiz için bunu sağlayabiliriz. Sözleşme yapan antrenörlerimize biz de birer hediye takdim edebiliriz. Tekrar ediyorum. Biz bugün aday olarak çıkmasaydık bugün burada 20-30 kişi olacaktı. Ekibimiz olarak derneği aktif hale getirip, herkesin elini sıkarak, değerlendirme toplantıları yapacağız, hep bir arada, iç içe olacağız. Tekrar davanıza sahip çıktığınız için teşekkür ederim. Bu seçimin kazananı antrenörler olacaktır.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber