Allah’ınıza kurban! Hayrettin Gürsoy Türkiye finalinde! “1-0”

İlimizi Okullar Arası Erkekler Futbol Türkiye finallerinde temsil eden Hayrettin Gürsoy Spor Lisesi, Antalya’da tarih yazmaya devam ediyor. Yeşil siyahlı İzmit’in çocukları yarı finalde Samsun Özel Uğur Canik Anadolu Lisesi’ni 2009 doğumlu Yiğit Hamza Seyrek’in golü ile 1-0 mağlup etti ve adını Türkiye finaline yazdırdı!

TARİH ONLARI, ONLAR TARİHİ YAZIYOR!

Bu sezon müthiş bir performans ortaya koyan Hayrettin Gürsoy Spor Lisesi Erkek Futbol takımı ilimizi Türkiye finallerinde başarı ile temsil ediyor. Ekibimiz bugün (Perşembe) oynadığı maçta Samsun Özel Uğur Canik Anadolu Lisesi ile yarı finalde karşı karşıya geldi. Nefes kesen karşılaşmayı 1-0 kazanan Hayrettin Gürsoy adını Türkiye finaline yazdırarak tarihi bir başarıya imza attı.

HİKAYE DÜZCE’DE BAŞLADI

Başarılı spor insanı, Beden Eğitimi Öğretmeni Ferhat Yaşar’ın koordine ettiği, Ferhat Atmaca ve Hakan Tan’ın çalıştırdığı Kocaeli Hayrettin Gürsoy Spor Lisesi, Liseler Arası (Genç Erkekler) Türkiye yarı finallerinde ilimizi Düzce grubunda temsil etti. İlk maçında Bartın’ı 10-0, ikinci maçında geçen yılın finalisti Samsun’u 2-0, üçüncü maçında da Tokat’ı 2-0 mağlup eden ekibimiz grup lideri oldu. Diğer Grup ikincisi Denizli’yi de 1-0 mağlup eden yeşil siyahlılar gol yemeden Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı.

ANTALYA’DA DA EFSANE İŞLERE İMZA ATTILAR

Antalya’daki Türkiye finallerine sekiz takım katıldı. İstanbul 1 ve İstanbul 5 ile Trabzon takımlarının yer aldığı sert grupta ilk maçına çıkan yeşil siyahlılar Trabzonspor’un alt yapısından kurulu oyuncuların yer aldığı Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi’ni 1-0 mağlup etti. Antalya Lara’da konaklayan ve Muratpaşa’da maçlarını oynayan Hayrettin Gürsoy’un golünü Muharrem kaydetti. Ekibimiz ikinci maçında İstanbul şampiyonu, Beşiktaş’ın alt yapı futbolcularından oluşan İstanbul İnönü MTAL’ye mağlup oldu.

İSTANBULLU RAKİBİNİ DEVİRDİ, SON 4’E KALDI

Üçüncü maç Eyüpspor’un alt yapı takımı oyuncularının yer aldığı İstanbul Haluk Ündeğer Lisesi ile oynandı. Temsilcimiz normal süresi 0-0 sona eren maçı penaltı vuruşları sonucu 6-5 kazandı ve adını Türkiye’nin en iyi 4 takımı arasına yazdırdı. Hayrettin Gürsoy adına Muharrem Kaytanoğlu, Murat Uzun, Emir Ersoylu, Çınar Demir ve takımın en küçüğü Yiğit Hamza Seyrek penaltıları gole çevirmesini bildi.

TEK GOLLE KAZANDIK

Maçın ardından büyük bir sevinç yaşayan temsilcimizin rakibi Samsun Özel Canik Uğur Anadolu Lisesi oldu. Hayrettin Gürsoy rakibini Düzce’deki grup maçlarında 2-0 mağlup etmişti. Antalya’daki rövanş maçı büyük bir çekişme içinde geçti. Hayrettin Gürsoy Anadolu Lisesi maçı 55. dakikada Yiğit Hamza Seyrek’in golü ile 1-0 kazandı ve Türkiye finaline adını yazdırdı.

RAKİP TRABZON

Antalya’da unutulmaz bir süreçten geçen ekibimiz finalde İstanbul TFF Meral-Ceral Aras Spor Lisesi’ni 2-1 mağlup eden Trabzon Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi ile karşılaşacak. Antalya Atilla Konuk Tesisleri’ndeki maç yarın (Cuma) saat 13.00’te başlayacak ve şampiyonluk maçı TRT Spor Yıldız’dan naklen yayınlanacak.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber