Ateş: Malazgirt dönüm noktası

Özel Seyit Ateş Spor Lisesi Koordinatörü Burak Tahir Ateş, Malazgirt Zaferi'nin 953. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Ateş, bu büyük zaferin Türk tarihinde dönüm noktası olduğunu ve Anadolu'nun Türk yurdu olarak kalmasını sağladığını belirtti.

BİN YILLIK BERABERLİK

Burak Tahir Ateş, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Malazgirt Zaferi, milletimizin kaderini değiştiren en şanlı zaferlerimizden biridir. 26 Ağustos 1071'de şehit olmayı göze almış Sultan Alparslan liderliğindeki şanlı ordumuz, kendisinden dört kat daha kalabalık Bizans ordusunu yenerek, Türk milletine Anadolu'nun kapılarını ardına kadar açmış ve burayı ebedi vatan kılmıştır. Sultan Alparslan'ın adaleti, merhameti ve hoşgörüsü, bu topraklardaki yaklaşık bin yıllık birlik ve beraberliğimizin, barış ve huzurun temelini oluşturmuştur."

AYNI İNANÇ VE KARARLILIKLA DEVAM

Ateş, Malazgirt ruhunun, Anadolu'da yaşayan herkesi birleştirdiğini vurgulayarak, "Malazgirt Zaferi ruhu, üzerinden yüzyıllar geçmesine rağmen milletimizin sinesinde ilk günkü gibi hala dipdiridir. Aynı ruh, istikbalimizin, bağımsızlığımızın ve ikinci yüzyılımızın teminatıdır. Bugün milletimiz aynı inanç ve kararlılıkla yüce değerlerine sahip çıkmakta, geçmişinden daha görkemli bir geleceğe ulaşmak için el ele, gönül gönüle hep birlikte çalışmaktadır," dedi.

KUTLU OLSUN

Son olarak Burak Tahir Ateş, şu ifadelerle mesajını tamamladı: "Bu duygu ve düşüncelerle, Malazgirt Zaferi'nin 953. yıldönümünde Anadolu'yu bizlere ebedi vatan kılan Sultan Alparslan'ı ve ordusunda bulunan askerlerimizin her birini rahmetle yad ediyorum. Bin yıldır bu toprakları vatanımız kılmak için canlarını ortaya koyan tüm şehitlerimize, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. 26 Ağustos Malazgirt Zaferi kutlu olsun."

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber