Bizden 3 evlat A Milli Takım aday kadrosunda!

Almanya'nın ev sahipliğinde 14 Haziran-14 Temmuz'da düzenlenecek 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) mücadele edecek A Milli Takım'ın aday kadrosu belli oldu. Kadroda Gölcüklü Kerem Aktürkoğlu, Karamürselli Merih Demiral ve Gölcükspor’da yıldızı parlayan İsmail Yüksek de yer aldı.

SAYI 26’YA DÜŞÜRÜLDÜ

TFF'den yapılan açıklamaya göre teknik direktör Vincenzo Montella, 35 kişi olarak açıkladığı geniş aday kadroyu 26 kişiye düşürdü ve nihai liste UEFA'ya bildirildi. Sakatlıkları nedeniyle Çağlar Söyüncü, Enes Ünal ve Ozan Kabak daha önce aday kadrodan çıkarılmıştı. Aday kadroya giremeyen isimler ise Doğan Alemdar, Cenk Özkacar, Berat Özdemir, Abdülkadir Ömür, Can Uzun ve Oğuz Aydın oldu.

BERTUĞ DAHA SONRA KATILACAK

Daha önce geniş kadroda yer alan ve İskoçya ile özel maçta karşılaşan Ümit Milli Takım'ın aday kadrosuna geçiş yapan forvet Bertuğ Yıldırım, A Milli Takım'ın nihai EURO 2024 kadrosuna dahil edildi. Ayrıca A Milli Takım'ın geniş kadrosunda yer alan Doğan Alemdar, turnuva boyunca gerçekleştirilecek tüm idmanlardaki kaleci yeterliliğini sağlayabilmek adına kampta kalmaya devam edecek.

UEFA'YA İLETİLEN 26 KİŞİLİK LİSTEDE ŞU İSİMLER YER ALDI

KALECİLER

Altay Bayındır

Mert Günok

Uğurcan Çakır

Doğan Alemdar (Kaleci sayısının tamamlanması için kadroda yer alacak)

SAVUNMA

Merih Demiral

Mert Müldür

Ferdi Kadıoğlu

Zeki Çelik

Abdülkerim Bardakcı

Ahmetcan Kaplan

Samet Akaydın

ORTA SAHA

İsmail Yüksek

Hakan Çalhanoğlu

Kaan Ayhan

Okay Yokuşlu

Orkun Kökçü

Salih Özcan

FORVET

Kerem Aktürkoğlu

İrfan Can Kahveci

Yunus Akgün

Kenan Yıldız

Barış Alper Yılmaz

Arda Güler

Bertuğ Yıldırım

Cenk Tosun

Semih Kılıçsoy

Yusuf Yazıcı

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber