Brad Friedel kimdir, hangi görevlerde bulundu?

Beşiktaş’ta yeni sezonda teknik direktörlük görevine Giovanni van Bronckhorst getirilirken sportif direktör çalışmalarını sürdürüyor. Siyah-beyazlılarda ismi geçen isimlerin başında gelen Brad Friedel’in kariyeri merak ediliyor. Peki Brad Friedel kimdir, hangi görevlerde bulundu? İşte, kariyeri…

Gazeteci Yağız Sabuncuoğlu'nun haberine göre Beşiktaş, sportif direktörlük için Brad Friedel'e resmi teklif yaptı. Vatandaşlar da Brad Friedel hakkında araştırmalar yapmaya başladı. Peki Brad Friedel kimdir?

BRAD FRİEDEL KİMDİR?

Bradley Howard Friedel, 18 Mayıs 1971 doğumlu, Amerikalı profesyonel futbol antrenörü ve eski kalecidir.

Friedel, 1992 ile 2005 yılları arasında ABD milli takımı için 84 maç oynadı ve ülkesini üç FIFA Dünya Kupası'nda temsil etti. Blackburn Rovers, Aston Villa ve Tottenham Hotspur'daki dönemlerinde Premier Lig'de 310 maç ile en fazla üst üste forma giyme rekorunu elinde bulunduruyor. Friedel, Tottenham takımından 7 Ekim 2012 tarihinde çıkarılana kadar, son olarak 2003-04 sezonunda Blackburn'un Tottenham ve Birmingham City ile oynadığı maçları kaçırmıştı.

Friedel, 1 Şubat 2011'de Aston Villa'nın Manchester United ile oynadığı Premier Lig maçında sahaya çıkarak kulübün en yaşlı oyuncusu unvanını kazandı. Bu maçta 39 yıl 259 günlük olan Friedel, daha önce Ernie Callaghan tarafından 39 yıl 257 gün ile tutulan rekoru kırdı. Friedel'in Aston Villa'daki son maçı ise 22 Mayıs 2011'de Liverpool'a karşı 1-0 kazanılan maçta oldu, bu maçta 40 yıl 4 günlük yaşındaydı.

6 Mayıs 2012'de Friedel, Tottenham için bir rekabetçi maçta forma giyen en yaşlı oyuncu oldu ve bu unvanı Jimmy Cantrell'den devraldı. Friedel, Premier Lig kariyerini 450 maçla tamamladı ve bu, Kuzey veya Güney Amerikalı bir oyuncu için bir rekordur.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber