Çorlu’nun teklifine teşekkür etti Gebze’yi tercih etti

BAL takımlarından Gebzespor’un yeni teknik direktörü Sertaç Gezer ilk antrenmanına çıktı. Rakibi Çorluspor’un da teklif götürdüğü Gezer, Gebzespor’u tercih etti. Sertaç Gezer; 2003-2004’te Gebzespor’u çalıştıran, 2008’de Bafraspor’u çalıştırırken öldürülen Türkiye’nin ilk futbol şehidi Sedat Gezer’in oğlu.

MERHUM SEDAT GEZER’İN OĞLU

Gebzespor’u 2003-2004 sezonunda çalıştıran, Bafra Belediyespor’u çalıştırırken 26 Mart 2008’de silahlı saldırıda öldürülen ve dönemin Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan tarafından Türkiye’nin ilk futbol şehidi ilan edilen Sedat Gezer’in oğlu Sertaç Gezer, 21 yıl aradan sonra babasının teknik direktörlük yaptığı kulüp olan Gebzespor’a aynı görevle geldi. Sertaç Gezer takımla ilk antrenmanına çıktı.

DOSTHANE ŞEKİLDE AYRILDIK

Tecrübeli teknik adam geçen sezen Eskişehir temsilcisi Anadolu Üniversitesi’ni BAL’dan 3’ncü Lig’e yükseltmiş, bu sezonun ikinci devresinin ikinci haftasında ise yolları ayırmıştı. Takımının sezonun ilk devresini yükselme grubu içinde altıncı sırada tamamladığını belirten Gezer, “Takım 3’ncü Lig’e yükseldikten sonra devam ettik. Sezon başında, ligde kalıcı olmayı hedefledik. İlk devreyi, altıncı sırada tamamladık. Ben devre bitimiyle ayrılmak istedim ama ısrar ettiler. Devre arasında üç dört futbolcumuz farklı takımlara transfer olurken takım gençleştirildi. İki hafta daha devam edip, dostane şekilde yolları ayırdık” diye konuştu.

TEKLİFLER OLAĞANDIR

Gebzespor’da Özgür Vurur ile yolların ayrılmasının ardından kendisinin telefonla aranarak diyalog kurulduğunu belirten Gezer, bir diğer teklifin ise Gebzespor ile aynı grupta yer alan ve maç fazlasıyla liderlik koltuğundaki Çorluspor 1947’den geldiğini kaydetti. Mütevazı şekilde, Anadolu Üniversitesi’ni BAL’dan 3’ncü Lig’e yükseltmesinden ötürü teklifin olağan olduğunu belirten Gezer, “Ben daha büyük bir camia olduğunu bildiğim Gebzespor’u tercih ettim” dedi.

BAL’DA HİÇBİR MAÇ KOLAY DEĞİL

Gebzespor’un daha önce oynadığı maçları izleyerek oyunsal anlamda görmeye çalıştığını belirten Sertaç Gezer, bu hafta sonu Lüleburgazspor ile iç saha maçının ardından grubun dişli ekiplerinden Kapaklıspor’a deplasmanda konuk olacaklarını kaydeden Gezer, BAL’ın il kotasından ötürü takım düşüren statüsünden ötürü BAL’da hiçbir maçın kolay olmadığını kaydetti. Camiaya umut aşılayan tecrübeli teknik adam, “Gebzespor’a yıllardır özlemini duyduğu şampiyonluğu yaşatmak iddiasıyla geldim. Bunu da hep birlikte başaracağımıza inanıyorum” dedi. 40 yaşındaki teknik adamın ekibinde yardımcı antrenör olarak Yunus Emre Yıldırım ve Mustafa Turan, kaleci antrenörü olarak ise Ali Yaman görev yapacak.

SERTAÇ GEZER KİMDİR?

Aslen Samsun eşrafından olan Sertaç Gezer, 1984 yılında Ankara’da dünyaya geldi. Antalya Demirspor’da futbol oynarken, babasının öldürülmesinin ardından futbolculuğu bıraktı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından 2009 senesinde açılan "Sedat Gezer Antrenörlük Kursu"nu başarıyla tamamlayıp teknik direktörlük kariyerine, Ankaraspor altyapısında başladı. Çubukspor, Yeni Amasya, Sandıklıspor, Karadeniz Ereğli, TKİ Tavşanlı Linyitspor ve Anadolu Üniversitesi’nde görev yaptı. Evli ve iki çocuk babası.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber