Ertuğrul Sağlam: Bizi cezalandırdılar

Kocaelispor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Bandırma maçında Tanque’nin gördüğü kırmızı kart ile ilgili olarak “Bizi cezalandırdılar” dedi.

HER TÜRLÜ KARARA GÖRE HAZIRLIKLARIMIZA BAŞLADIK

Kocaelispor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam açıklamalarında şunları dile getirdi,“1. Lig’deki kulüplerin başkanları kendi aralarında görüşmelerine devam ediyor. Açıkçası bizim ligin geleceğiyle alakalı da muallak bir durum var. Bazı kulüpler hafta arasında ve hafta sonunda oynayalım istiyor, bazıları istemiyor. Biz her türlü duruma karşı hazırlıklarımıza başladık. Normal antrenman programımızı devam ettiriyoruz ve önümüzde oynayacağımız ilk maça çok sıkı bir şekilde hazırlanıyoruz.

MORAL OLDU

Beridze antrenmanlara başladı. Atabay geldi ve o da antrenmanlara başladı. Mert'in bir ufak rahatsızlığı var. Gündüz antrenmana çıktı, akşam yok ama çok da önemli bir sıkıntısı bulunmuyor. Bandırmaspor karşılaşması bizim için yeniden işimize yolumuza sağlam adımlarla ilerleme açısından güzel bir moral, motivasyon oldu. Ligdeki önemli rakiplerimizden bir tanesiydi neticesinde.

HAFTA HAFTA BAKIYORUZ

Sizlerde görüyorsunuz, her maç artık birbirinden çok daha değerli hale geldi. O yüzden bu ligi maç maç değerlendirip her maçı kendi içinde kendi özelinde yaşayıp o şekilde hafta hafta ilerliyoruz. İlk devrenin sonuna 2 maç kaldı. Bu 2 haftayı da inşallah kayıpsız geçip devre arasında eksik olan bölgelerimize takviye yapacağız. Yani eksik olan derken, kaliteyi artırmamız gereken bölgelerimiz var. Onlarla alakalı da çalışmalarımız devam ediyor.

ORADAKİ İNSANLAR VİCDANLI İNSANLARDIR

Allah'a şükür keyfimiz yerinde, sakatlarımız iyileşti. Canımızı sıkan olay Tanque’nin kartı. Ceza kurulundan gelecek haberi bekliyoruz. Umuyoruz ki oradaki insanlar da vicdanlı insanlardır. Hareketin, bırakın kırmızı kartı sarı kartla bir alakası olmadığını düşünüyorum. Aksine bizim oyuncuya faul yapıldığının onlar da farkına varmışlardır mutlaka. O yüzden bu gerçekler doğrultusunda oradaki insanlar vicdani sorumluluk duygularını harekete geçirmeli. Haksız bir kırmızı kart vererek bizi çok ağır bir şekilde cezalandırdılar. Bırakın cezayı özür bile dilenmesi lazım.

FİKSTÜR NETLEŞSİN

Sonuçta sahaya 11 kişi çıkacağız ve her oyuncumuza inanıyoruz, güveniyoruz. Görüyorsunuz, görev verdiğimiz her oyuncu da elinden geleni yapıyor. Çıkacağız, ne şekilde olursa olsun oynayacağız ve yine inşallah maçınızı kazanacağız. Şu fikstür tam netleşirse ona göre belki yeniden bir çalışma düzenlemesi yapacağız.

ÇOK ÜZÜLDÜK

Hakem Halil Umut Meler’e gerçekleşen saldırı sahalarda görmek istemediğimiz bir olay. Futbolun içerisinde şiddetin en hafifini bile görmek istemiyoruz. Çok üzüldük. Hiçbir şekilde kabul edilebilecek bir olay değil. Perşembenin gelişi çarşambadan belli olmuştur. Yani Türk futbolunun son dönemi ciddi anlamda bu türlü bir olayı zaten getiren, o kapıyı açan bir çok konuyu barındırıyor. Bundan evvel de şiddet olaylarıyla karşılaştık ne yazık ki.

ZAMANINDA CEZALAR UYGULANSAYDI

Bu gibi durumlarda tepki vermeyen, gerekli yaptırımı ve prosedürü uygulamayanlara şunu söylemek lazım. Futbolumuzun geçmişinde bu tür yaşanan olaylar karşısında caydırıcı cezalar uygulansaydı, bugün bu olayı biz yaşamamış olacaktık. Dileğimiz bundan sonra böyle konularla karşılaşmamak. Adalet Bakanımızın demecini de okudum. Şiddet yasasıyla alakalı çok ciddi caydırıcı tedbirler alınacağıyla alakalı güzel haber okudum. İnşallah öyle olur.

ŞİDDETİ SPORUN İÇİNDEN ÇIKARMAK ZORUNDAYIZ

Şiddetin en hafifinin bile sporun içerisinde yaşanmamasını isteyen bir insanım. Tabi ki rekabet olacak. Futbolun sertliği olacak işte o rekabetin içerisindeki böyle insanların birbiriyle ironik bir şekilde uğraşmaları olacak. Şiddeti tamamen spor hayatının içerisinden çıkarmak zorundayız. Yine söylüyorum… Bizler, sizler, futbolun paydaşları alabileceği sorumluluğu en üst seviyede alması lazım. Bu işi ancak bu şekilde halledebiliriz.

HEP UMUTLANIYORUZ, AMA?

İnşallah bu milat olur. Deprem oluyor, depremden sonra 4 takımın taraftarı, büyük takımın taraftarları bir araya geliyor. Kocaelispor ve Sakaryaspor dostluk maçı oynuyor. Herkes umutlanıyor, diyoruz ki “Acaba bu sefer olacak mı? Yeni bir dönem açacak mı?” Ama 15 gün sonra bir bakıyorsunuz her şey eskisi gibi olmuş… İnşallah bu sefer olmasın.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber