Ertuğrul Sağlam: Fırsat kollayanlara izin vermeyeceğiz!

Kocaelispor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam antrenman öncesinde soruları yanıtladı. Sağlam, kenetlenmeleri gerektiğini ifade etti ve “Fırsat kollayanlara izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

KIRMIZI KART HER ŞEYİ YOK ETTİ

Sözlerine Manisa Futbol Kulübü maçı ile başlayan Sağlam şu ifadelere yer verdi: Birçok hikayeyi içinde barındıran bir maç oldu. Hafta boyunca antrenmanlarda uygulamak istediğimiz birçok şeyi, gördüğümüz kırmızı kart yok etti. Aslında eksildikten sonra çok iyi reaksiyon gösterdik, oyunu elimize aldık. Ardından herkesin beklediği oldu, sayılar eşitlendi. Girilen pozisyonlar, kaçırdıklarımız, ayrıca kaçan penaltı ve attığımız gol… Kendi hatamızdan verdiğimiz tek pozisyon var. Bence ilk yarı bizim adımıza sorunsuzdu.

2-0 OLACAKKEN 1-1’ OLDU

İkinci yarıda gole kadar da istediklerimizi yaptık ancak maçın en iyi oyuncusu Pedrinho topu Oğulcan’a geçirebilse fark 2’ye çıkacaktı. Ne yazık ki pozisyonun dönüşünde golü yedik. 1-1’den sonra penaltı pozisyonu var. Futbolcunun refleksi, belki de dışarıya gidecek olan topun oyuncumuzun eline gelmesi sonrası penaltıdan 2-1 geriye düştük.

DAHA SEZONUN BAŞI

Belediye başkanımız çok güzel mesajlar verdi. 1 maçın son 25 dakikasında ortada kötü bir görüntü var diye insanların karalar bağlamasına hiç gerek yok. Daha sezonun başı. İki hafta önceki Pendik maçı sonrası herkes zafer şarkıları söylerken, çok mutluyken, yaşadığımız Diyarbakır maçını değerlendirmek bile istemiyorum, 20-25 dakika kötü oynadık diye bu kadar yüklenilmesi bence doğru değil.

FUTBOL HAYATIMDA HİÇ YAŞAMADIM

Gereksiz polemik ve zamansız tartışmalarla birbirimizin enerjisini düşürmek bize zarardan başka bir şey vermeyecek. Tekrar ediyorum biz takımımıza, oyuncularımıza güveniyoruz. Taraftarımız da inansın. Talihsizlikleri üst üste yaşadık. Futbol hayatım boyunca hiç karşılaşmadığımız şeylerle karşılaştık. Üst üste iki maçın 4. dakikasında eksik kalmayı bugüne kadar başka bir takım yaşamamıştır.

BİRBİRİMİZE SARILACAĞIZ

Bu çocuklara destek olmak, sahip çıkmak lazım. 33 haftalık süreç var ve bu çocukları kaybedemeyiz. Geniş bir kadromuz yok. 20 kişiyiz. Her oyuncuya ihtiyacımız olacak. Bu şekilde yıpratıcı eleştiri yaparsak sezonu kolay kolay götüremeyiz. O yüzden birbirimize destek olacağız, sarılacağız, bu çocuklara inanacağız ve o fırsat kollayanlara izin vermeyeceğiz.

HAYATIN BİR GERÇEĞİ

Daha önce yıllarca çalıştığımız camialarda böyle şeylerle karşılaştık. Çorum deplasmanında güzel bir oyunla kazanıp üst motivasyonla kazanarak yolumuza devam edeceğiz. Eksiklerimiz var ve bazı oyuncularımız fiziksel olarak istediğimiz seviyede değil. Yeni bir takımız. Bu takımın oynama alışkanlığını kazanması zaman alacak. Bu da futbolun ve hayatın bir gerçeği. Dolayısı ile bazı aksaklıkların yaşanması ve istemediğimiz olayların yaşanması gayet doğal.

TOPLU İĞNE UCU KADAR

Süper Lig’de de takımlar bu tür şeyler yaşıyor. Güçlü kulüpler bu süreci daha az hasarla, dağılmadan aşıyorlar. Biz de öyle yapalım. Herkesin toplu iğne ucu kadar desteğine, bütünlüğüne ihtiyacımız var. Bu çocuklar başaracak. Markao istediğimiz seviyede değil. Hazır duruma geldiğinde bileğinden sakatlandı. Şimdi kaburgasında kırık var. Şanssız bir dönem yaşadı. İyi niyeti ile mücadeleyi veriyor. O da bu durumdan rahatsız. 60-70 sonra 80 dakika oynatarak fiziksel yoğunluğa hazırlamak zorundayız.

ALLAH’IN İZNİ İLE VAZGEÇMEYECEĞİZ

İşimiz kolay değil. Bir taraftan maç oynamak, diğer yandan futbolcuları geliştirmek, sakatlıktan korumak lazım. Birkaç işi bir arada yapmak zorunda kalıyoruz. Bunları yaparken de son 2 maçtır ne maalesef kart sıkıntıları ile uğraşıyoruz. Allah’ın izni ile vazgeçmeyeceğiz. Lig kolay değil. Görüyorsunuz… Ligin lideri sonuncusuna sahasında yenildi. Biz sürpriz bir yenilgi aldık. Takımlar arasında çok büyük bir fark yok.

ÇORUM’DA KAZANACAĞIZ

Burada öne çıkacak takımlar daha fazla kendi içinde bütünlüğü sağlayan, daha takım olabilen, futbol adına destek veren dinamikleri işin içine katan, birbirine destek olup sinerji üretebilen takımlar olacak. Hafta sonu iyi bir rakip ile karşılaşacağız. 11’deki oyuncularının 10’u ile yola devam ediyorlar. Bu açıdan istikrarlılar. Ama bizim takımımız da iyi bir takım. İnşallah Çorum’da kazanıp yeni bir galibiyet serisinin başlangıcını yapacağız.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber