Ertuğrul Sağlam: Para saçabilecek bir pozisyonda değiliz

Kocaelispor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam ilk yarının genel değerlendirmesini ve ikinci yarıdan beklentilerini aktardı.

TESİS ŞARTLARINI İYİLEŞTİRMEYE ÇALIŞTIK

Tesisin fiziki şartlarının önemine vurgu yaparak sözlerine başlayan Sağlam şu şekilde konuştu: Öncelikle ilk yarının bir değerlendirmesini yapmak istiyorum. Kocaelispor’a geldiğimizde hem fiziki şartlarda hem de organizasyonla alakalı ciddi anlamda eksikliklerin olduğu, bir an evvel bu eksiklikleri gidermemiz gerektiği kanaatindeydim. Hedefimiz Süper Lig ise kulübü ve takımı her anlamda buraya hazırlamamız gerekir. Bu yolculukta bize destek olacak unsurları bir araya getirerek olası riskleri ortadan kaldırmalıyız.

GEREKLİ ADIMLARI ATTIK

Başkanımızla, yöneticilerimizle uzun uzun ve defalarca konuştuk. Sonrasında çok kısa bir süre içerisinde de harekete geçmemiz gerekiyordu. Tesis çok eski ve yetersiz. Bırakın bu ligi, alt lig için bile yetersiz bir tesisimiz vardı. Öncelikle tesis ile başladık. Daha sonra kulüp organizasyonun iyileştirilmesi adına başkanından personeline gerekli adımları attık. Oyuncularımızın daha modern ve rahat edebileceği bir alan oluşturduk.

PEK BAŞARAMADIK

Geçen sezon şampiyon olan takımın neredeyse tamamının değişmesi gerekiyordu ve bu çok kolay bir iş değildi. Yapacağımız transferleri lige yetiştirip iyi bir başlangıca imza atmayı hedefliyorduk ama açık söylemek gerekirse bunu pek başaramadık. Manisa FK şansızlığını bırakırsak puansal olarak kötü bir başlangıç yaptık. Sonra takviyeler geldi ve sonrasında Allah'a şükür toparladık. Başkanımız, yöneticilerimiz ve oyuncularımız bu süreçte çok büyük sorumluluk aldılar. Sonuç itibari ile iyi ve kötü oynadığımız maçlar oldu.

SÜPER LİG'E ÇIKACAK POZİSYONDAYIZ

En az 5-6 maçta aleyhimize hakem hatalarının olduğu maçlar oynadık. Öyle veya böyle sonuç olarak ilk yarıyı ilk iki sırada tamamladık. Bizim için daha iyi olabilir miydi? Tabii ki olabilirdi ancak şu an ligi bitirseler doğrudan Süper Lig'e çıkacak pozisyondayız. Bu tarz şanssızlıkların, kadronun istenilen kalitede olmamasının yansımaları ve ciddi hakem hatalarıyla önümüzün kesilerek hedefe doğru sağlam adımlarla gidebilecekken böyle geri çekilmemiz çok da tesadüf olamaz tabi.

İKİNCİ YARI DAHA ZORLU VE ÇEKİŞMELİ GEÇECEK

Her şeye rağmen yine sezonu ilk yarısını ikinci sırada bitirdiğimiz için ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Artık bizim için yeni bir dönem başlıyor. İkinci yarı daha zorlu ve çekişmeli geçecek… Daha farklı olayların işin içine gireceğini çok iyi biliyoruz. O yüzden bunun da farkındayız ki çok iyi bir takım oluşturmamız gerekir. Takıma en az 4 oyuncu transferi yapacağız. Elbet gidenler de olacaktır. Şartlara göre transfer sayısı artabilir. Burada maddi unsurlar devreye giriyor. Maddi anlamda para saçabilecek bir pozisyonda değiliz. Yoksa bana kalsa 10 oyuncunun 10'unu da takıma isterim.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber