Galler Türkiye maçı ne zaman, hangi gün oynanacak?

A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde gösterdiği başarılı performansla EURO 2024'e katılma hakkı elde etti. Grubunda oynadığı son maçta Letonya'ya sahasında 4-0'lık üstünlük kurarak bu hakkı garantileyen Milliler, grubun son maçı için Galler'e konuk olacak.

15 Ekim'de Letonya ile oynadığı maçı kazanarak EURO 2024'ü garantileyen A Milli Takım, şimdi Galler karşısında son maçına hazırlanıyor. Futbolseverlerin merakla beklediği Galler-Türkiye maçı 11 Kasım'da saat 22:45'te gerçekleşecek.

Grubumuzdaki Puan Durumu Şu Şekilde:

1- TÜRKİYE 13 PUAN

2- Hırvatistan 10 Puan (1 maç eksik)

3- Ermenistan 7 Puan

4- Galler 7 Puan (1 maç eksik)

5- Letonya 3 Puan

Türkiye, Avrupa Şampiyonası'nda 6. Kez Sahne Alacak

A Milli Takımımız, Avrupa Şampiyonası'nda daha önce 5 kez mücadele etti ve bu turnuvaya 6. kez katılma hakkı elde etti. Milliler, ilk olarak 1996'da bu turnuvada yer aldı fakat gol atamadan ve puan alamadan elendi. 2000'de çeyrek final, 2008'de ise yarı final başarısını yakalayan A Milli Futbol Takımı, 2016 ve 2020 turnuvalarında grup aşamasında veda etti.

İtalyan teknik direktör Vincenzo Montella, A Milli Futbol Takımı'nın başında bu başarıyı yakalayarak Avrupa Şampiyonası'na katılma hakkı elde eden ilk yabancı teknik direktör oldu.

Geçmişte, Fatih Terim, Mustafa Denizli ve Şenol Güneş gibi değerli teknik adamlarla bu başarıyı yakalayan Milliler, bu sefer Montella yönetiminde turnuvaya katılma hakkını kazandı.

Spor severlerin büyük bir heyecanla beklediği bu maçın ardından, EURO 2024'te nasıl bir performans sergileyeceğimizi görmek için gün saymaya başladık.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber