Hakeme itiraz eden yandı! Hakeme itiraza 10 dakika cezası geliyor

Uluslararası Futbol Birliği Kurulu'nun (IFAB) gündeminde radikal bir değişiklik planı var. Hakemlere karşı yapılan itirazları azaltmak amacıyla, sadece takım kaptanına itiraz yetkisi tanıyacak ve hatalı oyuncuya 10 dakika kenarda bekleme cezası getirecek bir düzenleme üzerinde çalışıyor.

IFAB, bu değişikliği rugby'deki bir uygulamadan esinlenerek planlıyor. Sadece takım kaptanının hakeme itiraz etmesine izin verecek bu düzenleme, şu anda geçerli olan kurallarda değişikliklere yol açacak. Bu düzenleme, oyuncuların hakeme yapılan itirazlarının önüne geçmeyi hedefliyor.

The Times gazetesinin haberine göre, IFAB'ın iki hafta içinde Londra'da gerçekleştireceği toplantının ana gündem maddesi, kötü davranışları engellemek olacak. İngiliz alt yaş gruplarında 2019'dan bu yana uygulanan 10 dakika kenarda bekleme cezası kuralının, hakemlere karşı yapılan olumsuz davranışları azalttığı ve bu uygulamanın devam etmesi gerektiği belirtiliyor.

IFAB Genel Sekreteri Lukas Brud, kötü davranışların önemli bir sorun olduğunu belirterek, "Oyun kuralları veya ek önlemlere yönelik tavsiyeler ve yönergeler aracılığıyla neler yapabileceğimize bakıyoruz. İtirazlara yönelik cezalar işe yaradı ve bunu üst düzey futbolda denemeye hazır olduğumuza inanıyoruz" dedi.

Saha içi ve saha dışında hakemlere yönelik tavırlar nedeniyle hakemlerin mesleklerini bıraktığını belirten Brud, 10 dakika ceza kuralının genç hakemleri spora devam etme konusunda motive edeceğini söyledi. IFAB, hakemlere yönelik uygunsuz davranışları önlemek için vücut kamerası uygulamasının testlerine Haziran ayında başlamıştı.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber