Hasan Alemdar: Başarımızın anahtarı istikrar

Kocaeli Kadın Futbol Kulübü Teknik Direktörü Hasan Alemdar, Nokta Gazetesi’nin sorularını yanıtladı. Deneyimli teknik adam “Başarımızın anahtarı istikrar” dedi.

OKULLARI TARIYORUZ

Ülke genelinde forma giyen çok sayıda futbolcuları olduğunu belirten Hasan Alemdar şu şekilde konuştu: Yaklaşık 18-19 yıldır kadın futbolunun içindeyim. A Milli Kadın Futbol takımımızın yardımcısı antrenörü Hilal Başkol ile kaptanı Gülbin Hız da bizim öğrencimiz. Birçok önemli kulüpte çok sayıda oyuncumuz var. Antrenörlerimiz okullara ziyaretlerde bulunuyor ve her okuldan yetenekli bir kız projesi ile hareket ediyoruz. Taradığımız okullardan da çok yetenekli oyuncular yakalıyoruz.

FARKLI BÖLGELERDE DE ÇALIŞIYORUZ

Biz de devamlılık söz konusu. Oyuncularımız haftanın her günü antrenman yapıyor. Bu istikrar sayesinde de başarı geliyor. Kocaeli metropol bir şehir olduğu için tüm sporlarımız merkeze gelemiyor. Gölcük’te, Yahya Kaptan’ta, 42 Evler’de de çalışmalarımız oluyor. Böylelikle bulduğumuz öğrencileri kaybetmiyoruz. Kızların futbol oynamasını teşvik etmek adına elimizden geleni yapıyoruz.

KADIN FUTBOLUNDA YETENEKLİ FUTBOLCU BULMAK DAHA KOLAY

İşimizi, çocuklarımızı çok seviyoruz. Onları iyi noktalarda görmek bizleri çok mutlu ediyor, gururlandırıyor. En büyük motive kaynağımız oluyorlar. Geçen gün Gülbin Hız, Milli takımımız adına attığı golle bizleri çok sevindirdi. Erkek futbolu ile de yıllarca ilgilendim ancak şunu ifade edebilirim ki kadın futbolunda yetenekli futbolcuyu bulmak daha kolay oluyor.

ÖNCELİĞİMİZ KADIN FUTBOLUNA SPORCU YETİŞTİRMEK

Yetenekli futbolcu bulsak da zaman zaman aileleri aşmakta güçlük çekiyoruz. Çocuklar bizimle birlikte çalışmaya başlayınca da ailelerin teveccühleri çok olumlu oluyor. Kadın futbolunun alt yapısında marka olduğumuzu bize değil, diğer illerin antrenörlerine sorun. Öncelikli amacımız kadın futboluna sporcu yetiştirmek, ardından sportif başarı.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber